Friday favourites #13

FRIYAY! Het is weer weekend. Mijn favoriete momentjes van deze week heb ik weer op een rijtje gezet. Iets met een weekendje zoals vroeger (A.K.A voetbal en biertjes), een uitje naar de bioscoop met héél véél popcorn én een toch wel heel fout nummertje.. 😉

Favourite weekend: Voetbal en biertjes!

Op de zaterdagochtend/middag komen de kleine kinders na hun voetbalwedstrijd een tosti met ketchup of een broodje frikandel bij mij halen. (Voor de mensen die het niet weten, ik werk in de voetbalkantine). Terwijl ik de bestellingen maak, hoor ik de uitgebreide verhalen over de goals, reddingen, de tegenstander en de slidings. Ik kan echt genieten van die heerlijke onbezorgdheid. Gewoon lekker een balletje trappen op de zaterdagochtend, niks om je druk over te maken. Die goeie ouwe tijd..

Als klein meisje speelde ik ook wedstrijden op de zaterdagochtend. Later ging ik op de zondag voetballen.Op de vroege morgen je warme nest uit om met je team de overwinning te pakken.  Dit vaak op een modderveld in een boerendorp, soms ook nog in de regen.  Het klinkt niet heel verleidelijk maar ik keek er heel de week naar uit! En na de wedstrijd? Dan begon (vaak) de derde helft. Gezellig met z’n allen de kantine induiken om onder het genot van een koud biertje de afgelopen week te bespreken. Met op de achtergrond Nederlandse muziek en op een groot scherm de eredivisiewedstrijden.

Tijdelijk ben ik met voetbal gestopt omdat het lastig te combineren was met mijn afstuderen in een andere stad. Maar afgelopen weekend mocht ik dus weer eens meedoen met een oefenpartijtje. Man, man, man, wat heb ik die ‘voetbalweekendjes’ gemist!

Favourite movie: Inferno
FullSizeRender (57).jpgDe keuze was gevallen op de film: ‘Inferno’. In het begin van de film keken mijn vriend en ik elkaar aan. ‘Wat hebben we nu weer uitgekozen?!’ De introductie van de film is verre van begrijpelijk en ik kreeg de ene na de andere vraag. Halverwege de film werd het steeds duidelijker met als verrassing toch wel een soort van switch, ook best wel een mindfuck te noemen. Ik ben fan. Oja, de popcorn was ook lekker;)

Favourite foute song:

Jip, ben je nu serieus? Ja ik weet het. Heel fout maar soms kan ik echt van zulke nummers genieten.. Herkenbaar? Het doet me terugdenken aan die tijd van ‘Rampeneren op de vloer’ en ‘Die leipe mocro flavour’.

Favourite exercise: Pull ups
pullups.pngIs ie weer! En jij kunt dit ook leren! Benieuwd hoe? Lees dan deze blog.

Favourite beer: Kasteel Rouge
FullSizeRender (56).jpgMijn vriend houdt van biertjes drinken. En hoewel ik met vriendinnen eerder een lekker wijntje zou bestellen ben ik toch aan het biertjes proeven geslagen. En jeetje wat zijn er veel verschillenden. Die waterige biertjes uit de kroeg krijg ik nauwelijks weg. Maar deze die ik afgelopen week had wel! Hoewel je dit drankje naar mijn mening nog amper een biertje kan noemen want hij is echt mierzoet. But I like it.

Wat was jouw favoriete momentje van afgelopen week?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie