5 x Een eiwitrijke lunch!

Een momentje om even tot rust te kunnen komen. Een momentje dat je dag breekt. Een momentje waarin je kunt genieten van een lekkere maaltijd. Waar ik het over heb? De lunchpauze! Boterhammen, wraps, salades of een lekker stokbroodje. Ik vind het lekker om hierin af te wisselen. Voor de inspiratie heb ik in deze blog mijn vijf favoriete eiwitrijke lunchrecepten op een rijtje gezet! Van kipfilet tot gerookte zalm en van pannenkoeken tot ei…

1. Geroosterde boterhammen met plakjes kipfilet en een zacht gekookt eitje.
eiwitlunch1.JPGDit is eigenlijk mijn standaardlunch. Twee boterhammen met plakjes kipfilet, een gekookt eitje en wat schijfjes komkommer en/of tomaat. Eet ik thuis? Dan doe ik er vaak ook nog een scheutje moster-dille saus overheen. Bij deze twee boterhammen eet ik vaak nog een stuk fruit (banaan of appel) of een kopje soep. Yummm!

2. Een omelet.
ei
Eieren heb ik thuis meestal wel op voorraad. Een omelet bakken is dus altijd wel een optie voor de lunch. Leg de gebakken omelet op een boterham of lekker broodje en voeg toe wat jij lekker vindt! Een paar klodders curry, een plakje kaas of misschien wel een kleine salade. Peper en zout erop en eet smakelijk!

3. Gerookte zalm.
zalm.png
Ik heb van die momenten dat ik extreem verlang naar gerookte zalm. Lekker zoutig en fris vind ik dit. Op een broodje, in een wrap of op een cracker, allemaal lekker. Als ik zalm op een broodje eet dan smeer ik het broodje vaak eerst in met een laagje roomkaas/ zuivelspread. Voeg nog een blaadje sla en/of komkommertje toe en je hebt een heerlijk fris broodje als lunch!

4. Proteïne pannenkoeken.
eiwitlunch2.JPG
Ontbijt, lunch, avondeten of als snack. Pannenkoeken eten is naar mijn mening altijd een goed idee. Combineer deze lekkernij met een stuk fruit, een handje noten en/of een aantal lepels kwark en je hebt een heerlijke én eiwitrijke maaltijd. Het receptje voor deze proteïne pannenkoeken vind je hier.

5. Sandwich tonijn.
IMG_1612
Tonijn vind ik ook een lekker eiwitrijk product. Je kunt de tonijn uit een blikje mengen met een scheutje tomatensaus. Fruit een aantal snippers ui in de pan en voeg dit toe aan het tonijnmengsel. Voeg ten slotte nog een aantal kruiden naar keuze toe en beleg hiermee een broodje of boterham. Gegarandeerd dat jij een lekkere (en eiwitrijke!) lunch hebt. Ik beleg de boterham vaak ook nog met een aantal schijfjes komkommer en/of een aantal stukjes feta.

Waar lunch jij graag mee?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie