Mijn favoriete oefeningen voor de biceps en triceps!

Een uur lang knallen in de gym om je armen te laten voelen als trillende rietjes. Ik vind het heerlijk. Welke oefeningen ik voor de biceps en de triceps het liefste doe, laat ik je zien in deze blog!

1. Barbell curls
Dit is een oefening voor je biceps en by far een van mijn favoriete armoefeningen. Ik houd een (kleine) stang onderhands vast en zet mijn voeten op schouderbreedte (zie bovenstaande foto’s). Ik houd mijn armen gestrekt (beginpositie) en curl deze langzaam omhoog tot aan de hoogte van mijn schouders. Vervolgens laat ik de stang weer rustig zakken naar de beginpositie. Hoeveel gewichten je aan de stang doet en hoeveel herhalingen/reps je dit doet is natuurlijk helemaal jouw keuze!

2. Cable tricep pushdownfullsizerender-2
Dit is mijn favoriete oefening voor de triceps. Ik stel de machine hoog in en maak hier een touw aanvast. Ik zet een voet meer naar voren en de andere voet naar achteren, op deze manier sta ik stabiel. Ik zorg dat mijn rug recht is. Ik pak het touw onderhands vast (met mijn handpalmen naar beneden gericht). Ik houd mijn ellebogen in mijn zij (beginpositie) en trek vervolgens het touw naar de grond. Om deze manier komt de kracht echt vanuit mijn armen. (Zie foto). Deze beweging herhaal ik zo vaak als ik kan.

3. Lying dumbbel triceps extension
Deze oefening is ook voor de triceps. Ik ga op een fitnessbankje liggen en houdt een barbell vast. Ik strek mijn armen helemaal uit en zorg dat mijn ellebogen dicht bij elkaar blijven. Op deze manier train ik ook écht de triceps. Hierna laat ik mijn onderarmen zakken richting mijn hoofd. Ook tijdens deze beweging houd ik mijn ellebogen dicht bij elkaar (en stil!). Ook hierbij geldt, het aantal herhalingen ligt aan jou!

armen.png


4. Dumbbell curls
Dit is een andere oefening die ik vaak voor het trainen van mijn biceps doe. Ik ga staan en zet mijn voeten op schouderbreedte. Ik pak in iedere hand een dumbbell vast en zorg dat ik een rechte rug heb. Ik curl de dumbbells zo ver mogelijk omhoog en knijp de biceps bovenin samen. Vervolgens laat ik de dumbbell langzaam weer zakken naar de beginpositie.

 

5. Push ups
Deze oefening is misschien bekender voor je. Je traint hierbij niet alleen je triceps maar ook je schouders en borst. Ik zet mijn handen op schouderbreedte op de grond en strek vervolgens mijn benen zodat ik met mijn tenen op de grond sta. Ik laat mijn lichaam langzaam naar de grond zakken door mijn armen te buigen. Net boven de vloer strek ik mijn armen weer uit. Hierbij leg ik soms een gewichtje op mijn rug om de push ups wat zwaarder te maken. sporten

Wat is jouw favoriete oefeningen voor je armen? Laat het me weten!

 

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #16 – Jipsanders.com

Geef een reactie