Running diary: Een scheurtje in mijn bot of pees?!

fullsizerender-89Het is al eventjes stil op mijn blog op het gebied van hardlopen. De reden? Ik vertelde in mijn vorige runningdiary al over mijn plotselinge blessure. Dat ene moment dat ik in the middle of nowhere stond en gedwongen werd om hinkelend op zoek te gaan naar een bushalte. Ondertussen ben ik naar de fysio geweest om mijn voet te laten onderzoeken. Met als resultaat de volgende uitspraak: ‘Er zit waarschijnlijk een scheurtje in je bot of pees…’ Jaha, wat nu.

Een scheurtje dus. Hoe dat heeft kunnen gebeuren? Ik heb zelf geen idee. Mijn fysio sprak over overbelasting. Ik vond dat zelf heel gek want ik heb voor mijn gevoel goed naar mijn lichaam geluisterd de afgelopen weken. Maar zoals de fysio zei, overbelasting  hoeft niet zozeer van het hardlopen te komen. Ik ging nadenken en kwam tot de conclusie dat mijn lichaam het de laatste weken inderdaad wel zwaar heeft gehad. Zo heb ik behalve een halve marathon ook een flinke buikgriep gehad. Mijn fysio vroeg daarna ook naar eventuele stressfactoren. Nu ben ik iemand die niet zo heel snel gestresst raakt maar ik moet zeggen dat ik afgelopen weken veel bezig ben geweest met belangrijke tentamens. Oke, misschien is het dan toch overbelasting. Wellicht niet zozeer van het hardlopen, maar alles bij elkaar heeft er voor kunnen zorgen dat mijn lichaam even stop heeft gezegd.

Wat nu?

Behalve de Zevenheuvelenloop van afgelopen week heb ik geen wedstrijden of andere sportactiviteiten gepland staan. Dit betekent dat ik mijzelf komende tijd helemaal kan focussen op mijn herstel. Een scheurtje klinkt namelijk wel ernstig (althans, ik schrok ervan de eerste keer dat ik het hoorde) maar het is gelukkig ‘maar’ een paar weken rust nemen. Daarbij doe ik nu iedere week braaf de oefeningen die de fysio aan mij heeft gegeven.

Willen rennen nu het niet mag…

Het is momenteel vies weer, ik heb het druk met het afstuderen en heb niet echt een specifiek doel meer voor ogen. Ik merkte dat ik de laatste weken steeds meer moeite had om de deur uit te gaan #halloherfstdipje. Ik moet bekennen dat ik nu ik NIET mag rennen eigenlijk graag zo willen.. Herkenbaar? Gewoon even een luchtje scheppen, de natuur in en mijn hoofd kunnen leegmaken. Een voordeel van mijn blessure is dus wel dat ik nu weer even inzie hoe ik normaal kan genieten van een rondje hardlopen.

Zit ik nu dan helemaal stil? Natuurlijk niet. Hoewel je komende tijd dus eventjes geen hardloopselfies voorbij zult zien komen, ga ik wel gewoon lekker door met krachttraining. En hopelijk kan ik weer snel mijn mooie roze stappers weer aantrekken!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie