Recept: appeltaart kwarkbrood.

FullSizeRender (91).jpgIk vond het weer tijd voor een nieuw recept! Ik zal meteen eerlijk zijn, dit recept kan niet op tegen de échte vers gebakken roomboter appeltaart van mijn oma. MAAR, dit recept is wel binnen notime klaargemaakt én een stuk gezonder (lees een stuk minder calorieën). Houd je van kwark en/of appeltaart? Dan is dit gezonde recept misschien wel iets voor jou!

Zoals ik al zei kan dit kwarkbrood niet op tegen een stuk van de vers gebakken roomboter appeltaart van mijn oma. Een stukje daarvan op zijn tijd kan ook zeker geen kwaad. Maar als je een echte appeltaartliefhebber bent dan is dit misschien wel een leuk idee als dagelijks tussendoortje.

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 200 gram kwark (Optimel Winter kwark)
– 100 gram (spelt)meel
– 1 ei, 2 eiwitten
– 2 eetlepels honing
– 1 appel in stukjes gesneden
– een theelepel bakpoeder

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor. Was een appel en snijd deze in kleine stukjes. Pak een grote kom en meng de kwark, het meel, de eieren, de eetlepels honing, een theelepel bakpoeder en de stukjes appel door elkaar. Dit kan prima met een garde. Doe het mengsel in een bakvorm en zet deze in de oven. Let op! Als je geen siliconen bakvorm hebt, vergeet dan niet de bakvorm eerst in te vetten! Zet de oven op 180 graden en laat het baksel ongeveer 30 minuten in de oven staan. Iedere oven is natuurlijk anders, dus houd tussendoor het baksel in de gaten.

Voedingswaarden
Ik heb het gehele brood in tien gelijke stukken gesneden. Een stukje kwarkbrood is maar liefst 70 calorieën (5 gram eiwitten, 9 gram koolhydraten en 1 gram vet).
Eet smakelijk!

Is er nu een ander baksel dat ik echt een keertje moet uitproberen?
Laat het me dan weten in een reactie!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Rianka 19 december 2016 18:53

    I Like, lekker recept! Thanks!:)

  2. Mariska 6 januari 2017 13:21

    Ziet er super lekker uit! En wat fijn dat het ook nog eens een stuk gezonder is. Ik ga dit recept zeker eens proberen. Dankjewel voor de tip!

    Groetjes,
    Mariska van Mylocals

Geef een reactie