Kleine veranderingen naar jouw levensstijl!

fullsizerender-94Diëten. Ik ben er op tegen. Waarom? Zeg tegen mij dat ik één dag geen chocolade mag hebben en ik zal er de gehele dag naar snakken. Ik zou het wel volhouden maar de dag erna wel voor een dubbele portie gaan… Nou, zo zie ik een dieet. Je legt jezelf strikt op wat je wel en niet mag. De uitkomst? Je wil het juist extra graag. 

Waar ben ik dan wel een voorstander van? Juist. Het volgen van een bepaalde levensstijl. En alsjeblieft, wil niet alles in één dag veranderen. Doe het stapje voor stapje op je eigen manier en vind op deze manier uit wat voor jou werkt. Jouw weg naar een meer gezonde levensstijl, een actievere levensstijl of misschien wel een heel ander soort levensstijl.

Ga dus niet al je gedragingen omgooien maar start met bijvoorbeeld de volgende kleine veranderingen:

Kleine  verandering nummer 1: Drink water in plaats van frisdrank.
Misschien ben jij wel iemand die veel frisdrank drinkt. Drink jij vier glazen calorierijke drankjes op een dag? Verminder dit de komende week eens naar twee per dag. En later naar één per dag. Op jouw manier kun je deze verandering doorvoeren totdat het een gewoonte wordt.

Kleine  verandering nummer 2: Kies vaste sporttijden.
Hoevaak je gaat sporten dat is natuurlijk geheel aan jou. Maar start bijvoorbeeld met een lesje bodypump op de maandagavond en een spinningles op de donderdagochtend. Door een vaste tijd te kiezen wordt het een gewoonte. En dat wil je;) (Ga ook niet te hard van stapel met vijf keer fitnessen in de week! Start eerst lekker met twee keer in de week en wie weet bouw je het later nog op!)

Kleine  verandering nummer 3: Eet minder junkfood.
Misschien is dit wel een toepasselijk klein stapje voor jou. Ben jij een echte junkfood lover? Houden zo. Maar doe dit dan met mate. Want ‘eet minder junkfood’ betekent niet eet GEEN junkfood meer. Ga bijvoorbeeld één keer in de week door de MAC drive en ben je hier bewust van. 

Kleine  verandering nummer 4: zoek een maatje!
Een kleine verandering zou ook kunnen zijn dat je een maatje zoekt. Hiermee bedoel ik een sportbuddy of iemand waar je samen mee kunt koken. Ga gezamenlijk kleine veranderingen doorvoeren en houd elkaar daarvan op de hoogte. Door veranderingen samen door te zetten kun je elkaar motiveren, stimuleren en elkaar hier en daar een handje helpen.

Dit zijn een paar voorbeelden van kleine stapjes die jij kunt zetten op weg naar jouw levensstijl. Welk KLEIN stapje past bij jou en zou jij als eerste zetten?

Laat het me weten in een reactie!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie