Feestjes in combinatie met een sportieve levensstijl?

fullsizerender-1Een plaatje op mijn instagram,  een kiekje op mijn snapchatverhaal en/of een verhaaltje op mijn friday favourites. Ik deel graag mijn dagelijkse bezigheden rondom mijn sporten, studie en sociale activiteiten. En het klopt dat je soms fotootjes van een feestje voorbij ziet komen. Ik krijg regelmatig vragen of ik wel of niet alcohol drink. Ik schreef hier eerder een blogje over die je hier kunt lezen. In déze blog vertel ik óf en hoe ik het uitgaan combineer met een sportieve levensstijl.

‘Mag jij wel bier drinken?’

Het is wel eens voorgekomen. Ik stond met een biertje in mijn hand in de kroeg toen iemand op mij afstapte met de volgende vraag: ‘Maar mag jij wel bier drinken dan?’. Hier schrok ik best wel van. Maak ik écht zo’n indruk? Dit is niet mijn bedoeling. Ja, ik volg een sportieve levensstijl maar dat houdt niet in dat ik enkel bezig ben met sporten en gezond eten. Ik hoop dat ik dat écht kan overbrengen met mijn account.

‘Ja, ik ben er soms een van…’

Iedere dag zie ik wel een post-workout selfie verschijnen van een of andere sportieveling die ’s ochtends om 7:00 uur al in de sportschool te vinden was. Ja, ik ben er soms een van. Daarentegen moet je wel beseffen dat zo’n plaatje een momentopname is. Want als ik een fotootje post dat ik om 7:00 in de ochtend al aan het trainen ben, dan betekent dit niet dat ik dit iedere dag doe. Nee, ik ben ook wel eens in voor een feestje. Ook dit probeer ik regelmatig te delen (een beetje jammer dat de fotootjes vaak niet heel artistiek zijn #hetisdonkerindekroeg, maar dat is bijzaak). Om te laten zien dat ook feestjes bij het leven horen. En dus ook bij een ‘sportieve levensstijl’.

‘… tips hoe je een sportieve levensstijl kunt combineren met het uitgaansleven.’

Tot slot geef ik nog wat tips hoe je een sportieve levensstijl kunt combineren met het uitgaansleven. Gebaseerd op mijn eigen ervaringen:

1. Ga niet iedere dag op stap.
Maar kies bijvoorbeeld één bepaalde dag uit waar je naartoe kunt leven. Heb je even geen zin om te sporten? Denk aan die ‘ene dag’! Geloof me, dit werkt motiverend.

2. Drink jezelf niet meteen helemaal lazarus.
Het is ook nog wel leuk om de avond te herinneren #rememberthemoments.

3. Gebruik ‘brak zijn’ niet als excuus om een workout over te slaan.
Het is even zwaar, maar het is dan ook je eigen schuld;)

4. Ben je aan het letten op je calorie-inname? Drink dan minder calorierijke drankjes!
In cocktails kunnen bijvoorbeeld al meer dan 500 calorieën zitten. Kies dan voor een colaatje-light gemixt met vodka.

5. Ga lekker dansen!
Dan ben je ook sportief bezig vind ik!

Last but not least, GENIET. Je leeft maar één keer;)
En heb je een keer twee feestjes achter elkaar? So be it, geniet ervan en pak het ‘sportieve’ erna weer op!

Liefs,
Jip

 

 

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #43 – Jipsanders.com

Geef een reactie