Eetdagboekje december 2016

ontbijtwoensdagHet is alweer even geleden dat ik een eetdagboekje heb geplaatst. Deze week hield ik weer voor jullie bij wat ik allemaal in mijn mond stopte. Heb je inspiratie nodig voor ontbijt, lunch, avondeten of een lekker tussendoortje? Scroll dan snel verder!

Het weekend: zaterdag en zondag
Op de zaterdag stond er voor mij een dagje werken op de planning. Ik werk in de horeca waar ik zelf mijn eigen eten kan maken #handig. Ik startte de dag met een lekker ontbijtje thuis en sprong hierna op de fiets.

Ontbijt: Kwark, havermout, fruit, noten en een reep van Soundies.
Lunch: Pistoletje met zalm, roomkaas, ei, een versgemaakt tomatensoepje en een appel.
Tussendoortjes: Ik neem een paar hapjes van een chocoladeletter, een paar schijfjes komkommer en pik een paar frietjes weg…
Avondeten: Mama’s spaghetti met gerookte kipfilet en spekjes met een kaassaus.
Borrelhapje: Stukjes warm knoflookbrood uit de oven!

Ik sliep zaterdagnacht pas laat dus ik kwam het bed uit rollen tegen de tijd dat het alweer bijna donker werd. Mijn eetpatroon van deze dag was dus niet zoals een gemiddelde zondag…:)

Ontbijt: Kwark met havermout, een appel en twee mandarijntjes.
Lunch: Boterhammetje met kipfilet.
Avondeten: PIZZZAAAA ik deelde een pizza zalm en een pizza tonijn met mijn vriend.

Maandag
Deze eerste dag van de week is altijd een drukke dag voor mij. Ik start om 8:00 op stage en werk door tot 17:00. Vervolgens ga ik snel door naar school waar ik nog avondcollege heb. Eten? Dat is bij mij op de maandag dan ook snel snel snel…

Ontbijt: Kwark met eiwitpoeder, banaan, appel en havermout.
Tussendoortje 1: Een plakje bananenbrood.
Lunch: Twee volkoren boterhammen met kipfilet en hummus en een cup à soupje.
Tussendoortje 2: Pepernoten want zwarte piet is langsgeweest!
Avond eten: Pasta met tonijn, pesto en groenten uit een bakje.
Tussendoortje 3: Kwark met een handje noten.

Dinsdag
Mijn dinsdag ziet er een stuk anders uit. Op deze dag sta ik om 6:30 op om nog vóór mijn college van 8:45 te gaan sporten. Af en toe vind ik dat heerlijk. Niemand in de sportschool en op tijd klaar zijn met sporten én school! Mijn eetpatroon van de dinsdag ziet er meestal zo uit:

Ontbijt 1 (voor het sporten): Drie boterhammen met pindakaas en banaan.
Ontbijt 2 (na het sporten): Kwark met eiwitpoeder, banaan, appel en havermout.
Lunch: Twee boterhammen met kipfilet en hummus en een appeltje.
Avondeten: Twee wraps gevuld met kip en groenten.
Tussendoortje 1: Eiwitreep van Body and Fitshop.

Woensdag
Om bij te komen van de vroege tijden op de maandag en de dinsdag slaap ik op de woensdag vaak een beetje uit. Ik ontbijt op mijn gemak en ga dan aan de slag met de dingen die ik die dag moet doen.

Ontbijt: Havermoutje met eiwitpoeder, een appel, noten en pindakaas. Vaak maak ik mijn havermoutje op deze manier. Dit keer gebruikte ik de amandelmelk van Alpro! Lekker!
Tussendoortje 1: Appeltje en een rijstwafel met kipfilet.
Lunch: Een boterham met kip en een eitje, en een boterham met pindakaas en banaan.
Voorgerechtje: Gevulde avocado.
Avondeten: Spaghetti met gehakt en sperzieboontjes.

Dit was eetdagboekje #4 dan alweer! Ik hoop dat je er weer wat inspiratie uit hebt kunnen halen!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie