Waarom je (af en toe) in de ochtend moet gaan sporten!

waaromindeochtendsporten.jpgHet is 12:00 uur in de middag en ik loop de sportschool binnen. Ik heb zin om een uurtje met gewichtjes te gooien. Oftewel, mijn energie kwijt te kunnen! Maar dan… Ik zie het namelijk al aan de kluisjes, SHIT het is druk. Ik zoek een plekje in de kleedruimte en prop mijn spullen in een kluisje dat nog vrij is, helemaal onderin dus. Eenmaal in de sportruimte zie ik dat vrijwel alle apparaten uit mijn schemaatje bezet zijn. Fijn dit… In de hoek zie ik een jongen opstaan, hij verlaat een apparaat die ik wil gebruiken! Ik snelwandel ernaartoe en besluit mijn warming-up maar over te slaan met de gedachte ‘Straks, is dit apparaat ook al bezet…’ 

Een workout in de vroege morgen, laatste tijd zie je het steeds vaker bij mij! Waarom ik mijn warme bedje af en toe vroeg in de ochtend verlaat voor een uurtje sporten vertel ik je in deze blog!

1. Wat een rust!
De eerste reden kun je misschien zelf al bedenken, en al helemaal als je de inleiding van deze blog hebt gelezen. De eerste reden waarom ik steeds vaker in de ochtend sport is voor de rust! Misschien herken je het wel dat het té druk is in de sportschool, vooral aan het eind van de middag en de avond. Een wachtrij voor apparaten/bankjes, gewichtjes die al weggepakt zijn of geen ruimte in de kleedkamer… In de ochtend zijn er misschien net een tiental mensen. Je kan me dus misschien wel gek vinden, maar als jij een uurtje later met de massa mee naar binnenkomt, dan wandel ik al met een grote grijns de deur uit!;)

2. Tijd over!
Ik kom de douche uit en het is pas 8:30. Oftwel, nog heel veel uren over voor andere (leuke) dingen! Voordeel nummero 2!

3. Energiek de dag beginnen!
Slaperig stap ik mijn bed uit om naar college te gaan. Met mijn ogen halfdicht en mijn gedachtes nog heel ergens anders luister ik naar mijn docent… Zo zit ik vaak bij een les die start in de ochtend. Maar heb ik van te voren gesport? Dan heb ik wél energie en al helemaal na een frisse douche na het uurtje zweten!

4. Je bent er vanaf!
Sporten is niet altijd leuk. Nee ook ik ben af en toe niet van de bank af te krijgen! Sport je in de ochtend? Dan heb je gedurende de dag niet van die ‘ik ga toch niet’-gedachtes… Je bent namelijk al geweest!;)

Wat houdt jou nog tegen om in de ochtend te gaan sporten?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

 

There are 3 comments for this article
  1. Loes 22 december 2016 22:28

    Helemaal mee eens, sporten in de ochtend is superfijn! Probeer ik zo vaak mogelijk😊
    Reden om niet te gaan: bij mij gaat de sportschool pas om 8 uur open!:o En in het weekend zelfs pas om 9. Dan mis je toch dat uurtje vóórdat school begint..
    Geniet van je ochtenduurtjes!

  2. Pingback: Friday favourites #20 – Jipsanders.com
  3. Pingback: Friday favourites #20 – Jipsanders.com

Geef een reactie