Hot spot: Alan en Pim’s – Scheveningen

Zoals je misschien wel op mijn Instagram voorbij hebt zien komen heb ik afgelopen weekend samen met mijn vriend Den Haag kunnen verkennen. We hebben geborreld bij verschillende cafeetjes en ook zeker lekker gegeten hier en daar. Ook zijn we een middagje de stad ingedoken (ja ik kon mijn vriend overtuigen dat we ook de winkels in Den Haag moesten bekijken) én we zijn een dagje naar Scheveningen geweest.

Een tijdje geleden was ik uitgenodigd door Alan en Pim’s om hun kip te komen proeven. Ze beloofden namelijk dat die heel lekker is. We waren dit weekend dus in de buurt en stiekem wel heel erg benieuwd. We besloten om een hapje te gaan proeven…

alanenpims1alanenpims

Het eerste wat ons opviel toen we binnenkwamen was de knusse sfeer en het aardige personeel! Een interieur met steigerhout, daar word ik altijd blij van en de verlichting zorgde voor een gezellige sfeer. We werden vriendelijk ontvangen door het personeel en we werden meteen gevraagd of we een borrel lustten (altijd goed;) ).

‘Dat we vanavond kip gingen eten, daar viel niet over te twisten…’

Dat we vanavond kip gingen eten, daar viel niet over te twisten. Maar… welke kip?! Van kipbitterballen tot kipnuggets en van een kip aan het spit tot een kipburger. Kiezen was nog best lastig. Uiteindelijk kozen we voor de volgende gerechten:

We startten met een borrel en een portie kipbitterballen.
kipbitterballen.JPG

Als hoofdgerecht kozen we voor een halve kip (geloof me, dat was zeker genoeg!) Provençaals en een halve kip bitter sweet BBQ. Als side dishes kozen we voor de roseval aardappeltjes, caesar salade en huisgemaakte appelmoes.

Over het dessert hoefden we niet lang na te denken. De brownie hazelnoot willen we met veel plezier testen!
brownie.JPG

‘Kip is lekker, maar het is nog lekkerder wanneer de kip een goed leven heeft gehad’.

Al met al kunnen we concluderen dat de kip inderdaad zo lekker is als dat Alan en Pim’s beweerden. Daarbij willen we nog een complimentje geven aan het vriendelijke personeel. Ze hebben ons veel verteld over waarom de kip nu eigenlijk zo lekker is. ‘Kip is lekker, maar het is nog lekkerder wanneer de kip een goed leven heeft gehad’.  Ze vertelden dat de kippen hebben geleefd in ruime stallen, goed eten en vers water hebben gehad. Wil je nog meer lezen over het geheim van Alan en Pim’s en de Tante Door kippen? Het hele verhaal van ‘Tante door’ kun je hier lezen!

Bedankt voor de uitnodiging Alan en Pim’s! Als we weer een keer in de buurt van Scheveningen (of Rotterdam) zijn, dan komen we zeker weer een kippetje bij jullie eten!

Is er nu een andere hotspot waar ik echt moet komen proeven?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #23 – Jipsanders.com

Geef een reactie