Wat doe ik eigenlijk naast het bloggen?

Plaatjes schieten voor mijn instagramaccount en blogs schrijven over sport, voeding, fashion en lifestyle.  Ik doe het allemaal graag als hobby. Maar wat doe ik eigenlijk nog meer? Ik ben namelijk niet alleen maar bezig met mijn sociale media account. Wat ik naast het bloggen nog meer doe vertel ik in deze blog!

‘…Het was tijd om te gaan studeren.’

Vier jaren geleden vertrok ik met een volgepakte rugzak, een fiets, een slaapmatje en een treinkaartje richting Nijmegen. Mijn middelbare schooltijd was voorbij en het was tijd om te gaan studeren. Ik koos voor de studie Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs. Dit houdt in dat ik zowel het curriculum van Pedagogische wetenschappen aan de Radboud Universiteit volg als de lessen van de PABO aan de HAN. Deze studie is dus een combinatie van een wetenschappelijke en een praktijkgerichte opleiding. Zo leer ik veel over theorieën en doe ik onderzoek maar sta ik ook een aantal dagen in de week als juf voor de klas in het basisonderwijs.

‘Er is ook zooooveeel keus.’

Nu, vier jaren verder ben ik alweer bijna klaar met deze studie! Jeetje, wat gaat dat snel. Als het goed is zal ik dit jaar gaan afstuderen en heb ik zowel mijn Bachelor of Education als mijn Bachelor of Science. Ik wil hierna graag nog de master van Pedagogische Wetenschappen gaan volgen. Welke richting ik dan op wil daar moet ik nog eens goed overna gaan denken. Er is ook zooooveeel keus. Van kinderen die last hebben van angst- en stemmingsstoornissen tot kinderen met eetstoornissen en of verslavingen. En van werken met hoogbegaafde kinderen tot het begeleiden van kinderen met een leerstoornis… ga zo maar door. Maar ik zou dus ook gewoon als juf voor de klas kunnen komen te staan. Ik vind het in ieder geval heerlijk om met kinderen te kunnen werken dus deze opleiding heb ik in ieder geval goed gekozen. Wat ik er later precies mee wil, dat moet ik nog even voor mezelf gaan uitpluizen!

‘Juist, dat is het geheim’.

Eigenlijk moet ik dus niet zeggen wat doe ik naast het bloggen. Maar wat ik doe naast het studeren. Want ik ben daar toch de meeste tijd mee kwijt. Hoe ik dit allemaal combineer? Plannen. Juist, dat is het geheim. Ik post het liefste 3-4 blogs in de week en bedenk dan aan het begin van de week waarover ik allemaal wil schrijven en wanneer ik daar tijd voor heb. Die tijd heb ik helaas niet altijd maar dat is dan maar zo. Mijn studie staat nog altijd voorop.

Hoe ik later de combinatie tussen bloggen en/of met kinderen werken zie? Ik heb geen idee. Dit is iets wat ik de toekomst zal gaan ontdekken.

Wat voor werk vind jij heerlijk om te doen?

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. hetlevenvanstephanie 12 januari 2017 22:12

    Ik werk in bijzondere jeugdzorg als context begeleider dus ik begeleid een jongeren met zijn of haar gezin zowel vrijwillig als opgelegd door de jeugdrechter. Een job die ik zeer graag doe. ?

Geef een reactie