Eetdagboekje januari 2017

Mijn oliebollen zijn inmiddels gezakt en na alle kerst-, de oudejaars- en de nieuwjaarsborrels was ook ik weer toe aan een ‘even-normaal-doen’ momentje. Ik besloot een nieuw voedingsdagboekje bij te houden ter inspiratie. Zoals ik al vaker heb gezegd, voeding werkt voor iedereen anders! Dus volg lekker je eigen eetpatroon en gebruik dit als inspiratie!;) Wat ik afgelopen week allemaal in mijn mond stopte kun je hier lezen/bekijken! Oja, nog handig om te vermelden: calorieën tellen daar doe ik niet aan, daar word ik alleen maar zenuwachtig van. Gewoon lekker eten op gevoel! Kijk je mee?

Vrijdag
Ontbijt: ‘mijn standaardontbijtje!’
standaardontbijtje.JPG
Ik start deze vrijdag met mijn standaardontbijtje. Wat dat precies is —> 250 gram magere kwark, 1 banaan, 1 appel, 1/2 scoop whey perfection, wat eetlepels havermout. (De whey perfection bestel ik altijd in de smaak ‘berry blast’ bij de Body and Fitshop en kun je hier vinden).

Tussendoortje:
twee plakken bananenbrood en een schaaltje druiven.

Lunch: Twee boterhammen met gebakken ei.
gebakkenei1.JPG
Een van mijn standaardlunches voor als ik in de middag thuis ben. Een beetje curry erop en klaar!

Studievoer: een bakje snoeptomaatjes om op te knauwen!
snoeptomaatjes.JPG
Een fijne manier om aan mijn vitamientjes te komen.

Avondeten: pannenkoeken!
pannenkoeken.JPG
Ik had even geen zin om te koken en maakte deze pannenkoeken van een mix van de Body and Fitshop.

Tussendoortje:
250 gram magere kwark Optimel aardbei met een handje muesli.
kwarkmuesli.JPG

Avondsnacks: wijntje en chipjes!
FullSizeRender (14).jpg
Ik had een gezellige borrel met vriendinnen om het weekend in te luiden. PROOST!

Zaterdag:
Ontbijt: Alpro havermoutje!
alpro.png
Ik maakte dit ontbijtje met de volgende ingrediënten: 150 ml Alpro melk, een appel, 1 scoop whey perfection, 50 gram havermout, een eetlepel pindakaas en een handje nootjes. Een uitgebreide blog van hoe ik mijn havermoutjes maak, vind je hier.

Tussendoortje:
twee rijstwafels met kipfilet en een plak bananenbrood.
rijstwafelkipfilet.JPG

Lunch deel 1: twee boterhammen met een gebakken eitje!
gebakkenei2.JPG

Lunch deel 2: een tomatensoep met kip, taugé en prei.
FullSizeRender (12).jpg
We gingen spontaan ergens een hapje eten en aangezien ik eigenlijk al gegeten had besloot ik voor een soepje te gaan (die toch nog wat groter was dan verwacht).

Avondeten: Spaghetti Carbonara met kipfiletreepjes en spekjes.
spaghetti.JPG
(Pssssst… ik schepte 2x op… #honger).

Tussendoortje: 250 gram Optimel kwark aarbei, twee manderijntjes
manderijntjes.JPG

Zondag
Ontbijt: standaardontbijtje net zoals vrijdag, dus ik maakte er niet weer een foto van.

Lunch: drie boterhammen met pindakaas en een mega banaan.
FullSizeRender (18).jpg

Na het sporten: een eiwitshakie!
fullsizerender-16
Ik dronk deze eiwithake.

Tussendoortje: twee plakken bananenbrood met een laagje pindakaas!
fullsizerender-17
Smullen! En oja, ik warmde de plakken bananenbrood even op in de magnetron. Nog meer smullen! #gesmoltenpindakaas.

Avondeten: broodje kipburger!
FullSizeRender (15).jpg
Ik at als avondeten om precies te zijn: een tomaten-crème soepje, twee bruine bolletjes en een salade van komkommer, tomaat, zongedroogde tomaatjes, tonijn en mosterd-dillesaus. Op één bolletje deed ik een kipburger met ui en een beetje knoflooksaus, op het andere broodje deed ik een gekookt eitje met wat tonijn.

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen opdoen!

Liefs,
Jip

 

There are 3 comments for this article
 1. liselottesupply 17 januari 2017 13:02

  Heel erg inspirerend! Leuk om te zien dat jij gewoon eet waar je zin in hebt!

 2. juffrouwlieke 19 januari 2017 18:39

  Ah lekker hoor! Ik sport nou drie keer in de week, twee keer krachttraining en een keer thuis een hitt training. Ik heb nu de smart protein repen en de whey perfection van de body en fit shopn maar ik weet niet zo goed of ik die op een dag nou samen kan nemen of beter om de dag wisselen. Weet jij misschien of dit slecht is of niet?

  • sandersjip 20 januari 2017 12:24

   Allebei op een dag nemen kan geen kwaad hoor! Het is gewoon welke voedingswaarden je binnen wilt krijgen (zo kun je proteïne halen uit een shake/reep maar ook uit bijvoorbeeld een gekookt eitje.

Geef een reactie