10x mijn onmisbare ‘gezonde’ producten.

Ook al eet ik best gevarieerd, toch zijn er een aantal producten die bijna altijd wel bij mij in huis te vinden zijn. Dit keer heb ik mijn 10 onmisbare ‘gezonde’ producten op een rijtje gezet. Je ziet het goed ‘gezonde’ staat tussen aanhalingstekens want dit is natuurlijk een breed begrip waar iedereen een andere betekenis aan kan geven… Lees je mee?

1. (Magere) kwark

fullsizerender-100
In de ochtend eet ik vaak een goed gevuld bakje (magere) kwark. Vaak doe ik daar wat fruit, havermout en/of een schepje eiwitpoeder bij. Ik vind het een lekker ontbijtje om de dag mee te starten!

2. Kipfiletplakjes

rijstwafelkipfilet
Kipfiletplakjes heb ik ook altijd wel in huis en eet ik vaak op de boterham of als tussendoortje op een rijstwafel.

3. Havermout

foto3
Verwerkt in bijvoorbeeld een havermout-ontbijtje zoals op de foto! Meer inspiratie voor havermoutontbijtjes kun je hier vinden. Maar met havermout kun je natuurlijk ook heel veel andere dingen maken. Denk aan pannenkoekjes of een mugcake. Lekker!

4. Eieren

gebakkenei2
Gebakken of gekookt, met een eitje kun je mij altijd wel blij maken.

5. Bananen

fullsizerender-18
Ik eet vaak een banaan in de ochtend of voor het sporten. Omdat een banaan koolhydraten bevat en je daar veel energie van krijgt.

6. Pindakaas

fullsizerender-58
Op de boterham, op een cracker of op een stukje bananenbrood. Met een laagje pindakaas wordt het allemaal nog wat lekkerder vind ik. Laatst maakte ik zelf pindakaas. Hoe ik dat precies deed en welke ingrediënten ik heb gebruikt kun je allemaal hier lezen.

7. Tonijn

FullSizeRender (59)
Tonijn is een product wat ik vaak in mijn keukenkastje heb liggen. Ik maak er dan een pasta mee, doe het samen met wat groenten in een wrap óf maak er zelf tonijnburgers van. (Het receptje van de tonijnburgers vind je hier).

8. Brood

dsc_1306
Brood? Ja brood. Ik vind brood een gezond product omdat er onder andere veel vezels inzitten. Ik eet dan wel vrijwel altijd de volkorenvariant. Wat ik fijn vind aan brood is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Zo kun je kiezen voor een gewone boterham, maar kun je er ook een goede tosti mee bouwen of wentelteefjes mee bakken.

9. (Gerookte) zalm

zalm
Regelmatig snak ik écht naar gerookte zalm. Gelukkig bestaat zalm uit gezonde vetten! Vandaar dat deze niet in mijn rijtje mag missen.

10. Zoete aardappel (frietjes!)

img_8642
‘Jip, pas op hè, straks verander je nog in een zoete-aardappel.’ No more words needed denk ik… 🙂 (Hoe ik mijn zoete aardappeltje frietjes maak, kun je hier lezen).

Welke ‘gezonde’ producten moeten er bij jou écht ergens in huis te vinden zijn? Vertel het me!

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
  1. Notesofhappiness 18 januari 2017 14:59

    Ik heb ook echt altijd kwark in huis, dat is echt mijn favoriete ontbijtje met kaneel en een appel.

  2. eefjesfinest 19 januari 2017 13:41

    Veel producten die bij mij ook onmisbaar zijn! Eigenlijk niks om aan te vullen…:-)!

  3. Maud 23 februari 2017 17:47

    Haha,dat veranderen in een zoete aardappel zeggen ze over mij met tonijn of avocado!

Geef een reactie