Friday favourites #25

De week waarin ik eindelijk weer écht mocht beginnen met hardlopen. Maar ook de week waarin ik een nieuw personal record behaalde met zowel squatten als deadliften en een week met lekker voer! Kijk je mee?

Favo run: op de frisse zondagochtend!
runningdiary
Ondanks dat ik een ‘mooi-weer-loper’ ben (hiermee bedoel ik dat het zonnetje moet schijnen én dat het minstens 15 graden moet zijn) genoot ik afgelopen week intens van een korte run op de vroege zondagmorgen. Een uitgebreid verhaaltje over deze run en wat mij zo verraste kun je lezen in deze running diary die ik afgelopen week schreef.

Favo salade: met zoete aardappel!
IMG_0212.JPG
In de winter maak ik vrijwel nooit (koude) salades. Dan heb ik juist behoefte aan warmte, maar de zin om een maaltijd uit de pan te toveren ontbrak afgelopen week. Ik had een lange dag gehad, het was al donker buiten én ik had de grote fout gemaakt om meteen bij thuiskomst mijn joggingsbroek aan te trekken. Boodschappen doen zat er dus ook niet meer in. Ik besloot een soepje op te warmen en een bak vol te gooien met ingrediënten die ik nog in de koelkast had liggen. Et voilà, deze winterse salade heb ik in elkaar geflanst (zie foto). En ik moet zeggen, ik heb mezelf verrast hoor. Wat ik er allemaal in flanste, heb ik voor je op een rijtje gezet!;)
– twee handjes gemengde sla
– zoete aardappelpartjes (200 gram, uit de oven)

– hüttenkäse (100 gram)
– gerookte kip (125 gram)
– twee gekookte eitjes
– maïs (100 gram)
– zongedroogde tomaatjes
– komkommer
En dus omdat het winter is: een lekkere kop soep erbij!

Favo night: wijntjes drinken!

Photo by Thomas Martinsen on Unsplash

Om even de week te breken, dook ik afgelopen woensdagavond een gezellig cafeetje in. Warmte, lekkere wijntjes, wat borrelhapjes en gezelligheid. Geen foto’s, geen appjes, gewoon eventjes qualitytime! Ook belangrijk toch?!

Favo breakfast: pannenkoekenmix in de wafelijzer!
wafels
‘Recept wafels’, ‘wafels voor ontbijt’ en ‘wafelrecept’… Verschillende zoektermen tikte ik in bij Google om een keer te ontbijten met zelfgemaakte ‘gezonde’ wafels. Ik bekeek wat recepten en bedacht me toen om gewoon wat pannenkoekenmix in de wafelijzer te gooien. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Waarom heb ik dit niet eerder bedacht. Ik deed er een paar eetlepels kwark op en versierde de wafels nog met wat fruit. Eet smakelijk!

Favo view: Waalbrug Nijmegen!
runningdiary3
Met het opkomende zonnetje, de heldere lucht en het water. WAUW!

En last but not least, ook nog een new record! –>

Favo workout in de sportschool: Legday!
file (1).jpeg
Ik squatte voor het eerst met 60 kilo! En ik moet zeggen dat er misschien nog wel meer in zat. Beetje bij beetje gooi ik er meer gewicht op.

Wat was jouw favo momentje van afgelopen week?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie