Deze sporten heb ik allemaal gedaan toen ik klein was.

file3Aangezien sport de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van mijn grote passies leek het me leuk om even een kijkje terug in de tijd te nemen… Van ballet tot atletiek en van voetbal tot hardlopen. Lees je mee?

Of ik het nu leuk vond of niet, net als iedere andere kleuter werd ik door mijn papa en mama op zwemles gezet. Gelukkig deed ik dit samen met mijn beste vriendinnetje waardoor het vooral giechelen was in het zwembad! Nadat ik mijn zwemdiploma had gehaald ben ik gestopt. Zwemmen met mijn vriendinnetje was leuk, maar ik wilde toch liever iets anders doen.

‘Jip in een roze tu-tu en balletschoentjes…’

Een jaartje later ben ik aan ballet begonnen. Ja je leest het goed. Jip in een roze tu-tu en balletschoentjes. Waarom ik dit heb gedaan? Ik heb echt geen idee (mama?) Dit was niet voor lange tijd en er zijn (gelukkig) ook geen foto’s meer van te vinden! 😉

Toen ik iets ouder was, wist ik beter wat ik echt leuk vond. Ik wilde net zo hard kunnen rennen als die sprinters op tv dus schreef ik me in bij de lokale atletiekvereniging. Ik denk dat ik dat in totaal 3 jaar heb gedaan. Sprintjes trekken en verspringen vond ik geweldig en en bij het onderdeel hoogspringen sprong ik soms over mijn eigen lengte heen. Daarentegen daalde ik meteen in het klassement als ik aan de beurt was bij de onderdelen duurloop, balwerpen en kogelstoten.

file2

‘Het teamgevoel en de adrenaline tijdens een wedstrijd… ‘

Toen ik 11 was ontdekte ik mijn passie voor het voetballen. In die tijd deden nog niet veel meisjes aan voetbal maar toch vond ik een leuk meisjesteam waar ik me bij aan kon sluiten. Het teamgevoel en de adrenaline tijdens een wedstrijd… Ook al was het soms iets té vroeg en iets té koud, ik kwam graag mijn bed uit voor een potje voetbal.

Twee jaar geleden bedachten mijn hardloopmaatje en ik tijdens een rondje rennen om een keer aan een hardloopwedstrijd deel te nemen. We schreven ons in voor de Nike Women run 2015 in Amsterdam. Hier ontdekte we de sfeer tijdens een hardloopwedstrijd. WAUW. Dit wilden we vaker doen. Afgelopen jaar hebben we zelfs twee keer een halve marathon gerend.

En tot slot hoort de fitness in het rijtje. Als je mij een beetje volgt op mijn social media dan weet je ondertussen wel dat ik regelmatig in het krachthonk te vinden ben! Even een uurtje zweten en dan ben ik helemaal klaar voor de rest van de dag!

Welke sport ik ooit nog in mijn leven wil doen? Een triatlon! Waarom? Ik ben erg benieuwd naar de combinatie zwemmen, fietsen en hardlopen.

Welke sporten heb jij gedaan toen je klein was?
En welke sport zou je nog wel een keer willen doen?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie