10 x antwoord op 10 sportvragen!

krachttrainingRegelmatig krijg ik vragen over mijn levensstijl. Vaak zijn dit dezelfde vragen zoals ‘Hoe vaak sport je in de week?’ en ‘Welke oefeningen doe je in de sportschool?’ Ik heb hier vaker stukjes over geschreven. In deze blog zet ik de tien meest gestelde sportvragen op een rijtje! Lees je mee?

1. Welke sporten beoefen je?
Momenteel doe ik krachttraining in de sportschool en hardlopen. Zo af en toe doe ik mee aan een hardloopwedstrijd, dat houdt me gemotiveerd!

2. Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?
Ik train ongeveer 5 keer in de week. De ene keer is dit anderhalf uur krachttraining, de andere keer is dit een half uurtje hardlopen. In deze blog: ‘een kijkje in mijn sporten’, vertel ik precies hoe mijn sportschema eruit ziet. Denk aan welke oefeningen ik doe bij legday of hoeveel kilometer ik per week ongeveer ren. Ik zeg niet dat dit het beste sportschema is, maar ik voel me hier goed bij.

3. Cardio of krachttraining?
Zowel een uurtje in het krachthonk als een rondje rennen door de buitenlucht vind ik fijn. Maar als ik dan écht moet kiezen, dan ga ik toch voor een uurtje krachttraining. Op het rennen van een hardloopwedstrijd na dan. De adrenaline die je daarbij krijgt… WAUW!

4. Sport je liever alleen of samen?
Ik vind het moeilijk om hier antwoord op te geven. Soms ben ik echt in een bui waarbij ik kneiterhard mijn muziek aanzet en helemaal in mijn eigen wereldje zit. Terwijl ik het af en toe heerlijk vind om samen te sporten. Gewoon een uurtje met een vriend of vriendin, sporten op het gemak met tussendoor een praatje.

5. Wat is je favoriete oefening?
Dat is zonder twijfel de pull ups! Hoe ik dit precies geleerd heb, schreef ik in deze blog.

6. Wat ontbijt je het liefst voor het sporten?
Het liefste eet ik voor het sporten een ontbijt met veel koolhydraten. Wat zorgt voor genoeg energie. Ik kies dan vaak voor boterhammen met pindakaas en banaan. Yumm!

7. Welk liedje draai je vaak tijdens het sporten?
Hmm, ik heb niet echt één nummertje die ik vaak draai. Vaak luister ik naar een mix van nummers waar een goede bass in zit.

8. Wat is je fijnste sportoutfit?
Mijn sportbroek én sporttop van Body Engineers. Ik vind deze kleding er mooi uitzien én nog belangrijker: de kledingitems zitten perfect!

9. Drink je eiwitshakes?
Een shake hier, een shake daar. Op instagram zag ik vaker fotootjes van eiwitshakes voorbij komen. ‘Dat is goed voor na het sporten!’ Ik dronk toen bijna dagelijks een eiwitshake. Totdat ik merkte dat ik al genoeg eiwitten binnenkrijg met natuurlijk voeding. Denk aan kipfilet, eieren en kwark. Nu drink ik het alleen als ik merk dat ik weinig eiwitten binnenkrijg. Ik neem dan deze shake van de Body and Fitshop in de smaak ‘bosvruchtenmilkshake’.

En last but not least:

10. Hoe blijf je gemotiveerd?
Ik zeg het nu zo vaak dat het bijna een motto van me is geworden:
Het antwoord: ‘Kies een sport die je leuk vindt!’

Heb jij nog een vraag die met sporten te maken heeft?
Laat het me weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie