Recept: Kip Doritos!

Zoals ik in mijn friday favourites blog van afgelopen week schreef, was ik tijdens mijn college een beetje heel erg afgedwaald naar de verrukkelijke tasty-filmpjes op Facebook. Ja, sorry ik had honger… En hoewel ik besefte dat ik geen oreo-snickers-cheesecake voor avondeten wilde maken, bleef ik toch doorgaan met kijken. En toen uit het niets, kwam daar een heerlijk recept tevoorschijn. Iets met kip en chips is altijd goed lijkt me. Ik heb er een eigen draai aan gegeven et voilá. Mijn eigen kip Doritos stond op tafel en het was heerlijk! Ben je benieuwd naar het gehele recept? Lees dan snel verder!

‘Iets met kip en chips is altijd goed lijkt me.’

file-1

Benodigdheden (voor 2 personen):
– 300 gram kipfilet
– 1 ei
– wat schepjes meel
– een zak Doritos chipjes
(ik gebruikte in totaal een halve zak), de smaak is natuurlijk geheel naar eigen keuze
– 100 gram hüttenkäse
– peper en zout (evt. paprikapoeder)

‘Houd je van kaas? Dan geldt de regel hoe meer hoe beter…’

Hoe maak je het?
Het is slim om alvast de oven voor te verwarmen. Zodat je de kip er straks snel in kunt schuiven. Snijd dan de kip doormidden (in de lengte) en doe er een lepel hüttenkäse tussen. Houd je van kaas? Dan geldt de regel hoe meer hoe beter! Voordat je de kip weer dichtvouwt, is het lekker om nog wat kruiden over de kaas te doen. Denk aan peper, zout en misschien wat paprikapoeder.

Doe wat schepjes meel in een diep bord of een grote kom en dip hier de stukken kip in. Zorg ervoor dat de kaas in de kip blijft zitten! Vervolgens maak je een ei kapot in een schaaltje om ook hier de stukken kip in te dippen. Nu zijn de eerste twee laagjes gecreëerd en is het tijd voor het beste ingrediënt –> de chips! Prak de chips klein. Ik heb dit gewoon met de hand gedaan. Als laatste dip je de stukken kip in de chips. Als het goed is blijft dit nu goed plakken.

Tot slot leg je de stukken kip in een ovenschaal die je de oven in schuift totdat de kip gaar is. Bij mijn oven was dit plusminus 30 minuten op 220 graden.

‘Het is maar net waar je zin in hebt!’

Ik at er nog wat aardappeltjes, een schepje appelmoes en een salade bij. Maar je kunt dit natuurlijk ook serveren met bijvoorbeeld rijst, zoete aardappel of misschien wel wat lekkere frietjes. Het is maar net waar je zin in hebt!

En dannnn is het tijd voor eten, eet smakelijk!

Heb je dit recept nu uitgeprobeerd?
Laat me dan weten wat je ervan vond! Vind ik leuk;)

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie