Eetdagboekje februari 2017

Ik probeer de laatste tijd steeds vaker nieuwe recepten uit. Om zo het eten gevarieerd te houden en nieuwe lekkernijen te ontdekken. Ik haal deze inspiratie meestal uit kookboeken of via het internet. Zo vind ik het maken en bekijken van eetdagboekjes inspirerend. Want iedereen vindt andere dingen lekker en heeft dus ook een andere voedingsstijl. Afgelopen drie dagen hield ik weer mijn voeding bij. Iets met zelfgemaakte hotdogs, verrukkelijke pompoenrisotto en mijn standaardontbijtje. Kijk je mee?

Donderdag
Ontbijt: Ik start vrijwel iedere dag met mijn standaard ontbijtje. Dit houdt in: 250 gram magere kwark, een halve scoop Whey perfection, 1 banaan, 1 appel en wat eetlepels havermout. Ik vind het een heerlijk en vullend onbijtje om mijn dag mee te starten!
standaardontbijtje.jpeg

Tussendoortje: rond een uur of 10/11 neem ik een plak bananenbrood met dadels. Yumm!
bananenbrood1.jpeg

Lunch: In de middag eet ik twee boterhammen met een laagje pindakaas en een banaantje.
pindakaasbanaan.jpeg

Avondeten: Voor het avondeten maakten een vriendinnetje en ik zelfgemaakte hotdogs. We kozen voor een meergranen pistoletje, twee worstjes per broodje, gefrituurde uitjes en wat knoflooksaus. We hadden ook nog zoete aardappelfrietjes uit de oven gemaakt! (P.s. de overige worstjes aten we nog los op!)
hotdog

Toetje: Tony’s! Ja we hadden nog zin en chocola…. 🙂
tonys.jpeg

Tussendoortje: Voor het slapengaan at ik nog een half bakje Optimel kwark en twee rijstwafels met kipfilet. Goodnight!

Vrijdag
Ontbijt: Ik startte mijn dag weer met mijn standaard ontbijtje. Zie de foto van donderdag.

tussendoortje: een plak bananenbrood en een appel.
bananenbrood.jpeg

Lunch 1: twee boterhammen met een plakje kipfilet en een gekookt eitje. Ik had deze easy lunch voorbereid zodat ik deze in de middag tijdens college kon opeten.
lumch.jpeg

Lunch 2: Meestal is een lunch bestaande uit twee boterhammen niet genoeg voor de gehele middag. Eind van de middag kreeg ik inderdaad weer honger en maakte ik snel een wrap met tonijn, hüttenkäse, zongedroogde tomaatjes en komkommer. Lekker!
tonijn

Avondeten: pompoenrisotto (à la Lotte). Ik ging eten bij een vriendinnetje en ze maakte deze heerijke risotto met pompoen!
pompoenrisotto.jpeg

Tussendoortje: twee rijstwafels met Nutella en een half bakje paaseitjes. Ja in de avond krijg ik vaak trek in chocola. Lang leve de paaseitjes in Februari…
chocola.jpeg

Zaterdag
Mini-ontbijtje: ik at snel een banaantje voordat ik de deur uit ging voor een hardlooprondje.
banaantje.jpeg

Ontbijt: Na het rennen at ik weer mijn standaard ontbijtje. Zie de foto van donderdag.

Lunch: Deze middag at ik lunch op werk. Ik belegde een pistoletje met sla, zalm, kappertjes en mosterd-dille saus.
zalm.jpeg

Tussendoortje(s): Ik heb de hele dag gewerkt en pikte hier en daar wat schijfjes komkommer, ei en frietjes weg.
frietjes.jpeg

Avondeten: pannenkoeken met hüttenkäse en honing. (Het andere deel van de stapel lag nog in de pan bruin te worden!;) )
pannenkoeken.jpeg

Ik hoop dat je inspiratie hebt kunnen opdoen!

Liefs,
Jip

 

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie