Nieuwe motivatie! Doe je met me mee?

file-4-6Een kroketje uit de muur en HOP! Weer door naar de volgende kroeg… Als brabander heb ik afgelopen weekend hossend doorgebracht met meestal in iedere hand een drankje. Omdat ik het te druk had met de polonaise, heb ik de sportschool eventjes gelaten voor wat het is. Bovendien was ik vorige week niet helemaal fit en ik besloot mijn lichaam de nodige rust te geven. Misschien dat carnaval daarin niet heel erg mee hielp maar hee, het is maar eens in het jaar;) Ik heb in ieder geval de krachttrainingen en hardlooprondjes voor een tijdje achterwege gelaten. En nu? Heb ik weer nieuwe motivatie! En omdat ik jou ook een stukje motivatie wil meegeven, schrijf ik deze blog. Lees je mee?

‘Hoe kom ik aan die motivatie?’

De komende tijd wil ik mijn workouts weer oppakken zoals voorheen. Dit betekent dat ik ongeveer 3x in de week een krachttraining wil doen in de sportschool en 2x in de week een rondje wil gaan rennen. Zonder ziek zijn en zonder blessures…Want daar ben ik wel een beetje klaar mee! Dit kun je natuurlijk niet geheel sturen, maar laten we hopen dat ik deze motivatie kan inzetten om weer te kunnen knallen. 

Mensen vragen mij vaak waar ik die motivatie steeds vandaan haal. Ik blijf gemotiveerd omdat ik sporten leuk vind maar ik krijg ook  zeker de nodige motivatie door jullie! Denk aan een selfie van iemand met een smile van oor tot oor omdat hij of zij een hele goede workout achter de rug heeft. Denk jij dan ook niet ‘Dat gevoel wil ik ook hebben!’? Ik in ieder geval wel.

‘Wat is jouw doel?’

Mijn doel heeft dus iets te maken met mijn gevoel. Ik haal voldoening uit sporten en voel me daar goed bij. Anders zou het me ook niet lukken om zo vaak in de week naar de sportschool te gaan. Nu ben ik erg benieuwd naar jouw doel! Wil jij bijvoorbeeld 10 kilometer kunnen rennen voor een wedstrijd komende zomer? Wil jij sterker worden? Of een paar kilootjes kwijtraken? Laat het mij weten in een reactie!

‘En dan de laatste stap…!’

Ben je eindelijk de deur uitgegaan voor een rondje rennen? Heb je je eindelijk een keer opgegeven voor die cursus? Of is het eindelijk gelukt om een uurtje eerder je bed uit te komen rollen? Deel het dan! Door een fotootje, een inspirerende quote of een klein berichtje te sturen dat je gedaan hebt wat je wilde doen. Via instagram kunnen we elkaar volgen. Tag mij en/of je sportbuddy zodat we elkaar gemotiveerd kunnen houden! Doe je mee? Let’s do this!

Liefs,
Jip

(psssst! Mijn instagramaccount is –> @jipsanders)

 

There are 5 comments for this article
 1. daisy soyer 1 maart 2017 17:17

  He jip!

  Jou blogs zijn zo leuk om te lezen!
  Ik ben nu zelf aan het trainen voor de run in Utrecht 19 maart.
  En voor de rest wil ik een betere conditie en ik wil sterker worden, soms is de motivatie wel eventjes weg haha.

  Groetjes,

 2. dansenindestorm 2 maart 2017 23:35

  Zelf train ik momenteel voor de minimarathon in Rotterdam (4,2km haha) de dag voor de marathon zelf. Voor mij op allerlei verschillende vlakken een enorme uitdaging! Maar ik ga ervoor.
  Verder wil ik héél graag chinups&pullups kunnen. Dat train ik nu niet heel actief, omdat ik niet naar een sportschool ga. Een speeltuintje met hoge rekstok dan maar af en toe. 🙂
  Het gevoel van het behalen van een doel vind ik geweldig. Ik denk dat dat voor mij op zich ook een motivatie is. 🙂 Soms moeilijk dat gevoel op te roepen als trainen even niet zo lekker gaat.

 3. Pingback: Friday favourites #30 – Jipsanders.com

Geef een reactie