5 tips om makkelijker je bed uit te komen op de vroege morgen!

file2-2.jpegGOEDEMORGEN! In de ochtend sporten? Sommige mensen moeten er niet aan denken. Daarentegen vind ik het af en toe heerlijk om in de vroege morgen een workout te doen. Het enige minpuntje is het moment dat je ruw uit je slaap verstoort wordt en je je bedje écht moet gaan verlaten. Gelukkig komt de lente alsmaar dichterbij en wordt het beetje bij beetje eerder licht. Samen met de volgende vijf tips is het ietsje gemakkelijker om je warme bedje wat eerder te verlaten! Lees je mee?

Tip 1: De wekkertruc!
Ik weet het, het is fijn om je dag af te kunnen sluiten met het nog even doorscrollen van je Facebook timeline of het bekijken van je Instastories. Maar leg voordat je echt gaat slapen je telefoon een eindje weg. Het liefste aan de andere kant van de kamer. Zorg in ieder geval dat je je bed uit moet om je wekker uit te zetten. Op deze manier MOET je wel opstaan. En pssssst! Kies voor een héél irritant geluidje dat maakt het nog gemakkelijker;) Hierbij is het natuurlijk niet de bedoeling dat je na het opstaan weer terug in je bedje gaat liggen. Dat snap je hopelijk wel;)

Tip 2: Zorg dat er wat licht in de kamer kan schijnen!
Zoals je zelf vast wel door hebt, wordt het steeds eerder licht buiten. Ik vermijd dichte rolluiken en/of gordijnen die al het licht buiten tegenhoudt. Gaat mijn wekker af en is het nog pikkedonker in mijn kamer? Dan heb ik meestal het gevoel alsof het nog diep in de nacht is waardoor ik vaak nog een keertje omdraai. Zorg dus voor een (zonne)straaltje licht als je je wekker vroeg hebt staan!

Tip 3: Kies voor je lievelingsontbijtje (en maak deze alvast de avond van te voren klaar!)
Een chocoladehavermoutje (Yes, my fav!), een lekker gebakken eitje, een bakje Griekse yoghurt of een boterham met appelstroop… Maak in de avond je lievelingsontbijtje al klaar of zorg dat je het ontbijtje in de ochtend binnen no-time kunt maken. Wedden dat jij eerder je bed uit komt rollen richting de keuken! 😉

breakfast
Tip 4: Beloon jezelf!
Ben jij een chocolademonster, een in-bad-gaan-liefhebber of een Netflix bingewatcher? Je raadt het al, spreek met jezelf een verwenmomentje voor later op die dag af zodra het gelukt is om vroeg uit je bed te komen!

Tip 5: Denk aan dat gevoel… (Waarom doe je het eigenlijk?!)
Het is middag en je hebt al twee wasjes gedraaid, de afwas al weggewerkt, een workout geknald én alle mailtjes beantwoord. Juist, dat gevoel. Denk aan dat moment dat je dat straks allemaal al gedaan hebt. Dat komt allemaal omdat je vroeg je bed uit bent gekomen!

Heb jij een geweldige truc die je gebruikt als je vroeg moet opstaan? Laat het me weten want ik vul de lijst met tips graag verder aan!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie