10 x hardloopvragen.

runningdiaryspecial

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een running diary schreef. Ik ben langzaam herstellende van een blessure dus een uitdagende afstand of een wedstrijd waar ik een leuke update over kan schrijven zit er nog niet in. In deze running diary dus geen hardloopverhaaltje maar 10 hardloopvragen die ik kreeg van volgers. Lees je mee?

1. Wanneer ben je begonnen met hardlopen?
Ik vond hardlopen eerst verschrikkelijk, echt waar. Maar toen ik eenmaal een doel voor ogen had (een 10 kilometerwedstrijd), kreeg ik toch te maken met de hardloopkriebels. Op deze wedstrijd kwam ik in aanmerking met een geweldige sfeer. Juichende mensen langs de kant, de adrenaline door je lichaam en het competitieve stukje in je hoofd dat je in een bepaalde tijd de finish wilt halen… Ik ben niet meer gestopt en ben van plan in de toekomst nog vaker wedstrijden te rennen!

2. Op welke schoenen ren je?
Ik ren mijn rondjes op mijn roze stappers. De Asics Gel-Cumulus 18 2A om precies te zijn.

3. Wat eet je voor het rennen meestal?
Ik ren meestal in de ochtend, dat vind ik gewoon het fijnste. Van te voren eet ik dan meestal een banaantje of een plak bananenbrood. Ik eet dus geen grote maaltijd voor het rennen, want dan krijg ik last van steken.

4. Hoe blijf je gemotiveerd met hardlopen?
Doordat ik steeds een nieuw doel voor mezelf stel die ik wil behalen. Denk aan een bepaalde tijd bij een rondje of een hardloopwedstrijd waar ik naar toe wil werken.

5. Welke hardloop app gebruik je?
Ik heb mijn hardlooprondjes altijd bijgehouden met Runkeeper. Hier ben ik nog altijd tevreden over! Meer over deze app schreef ik eerder in deze blog.

6. Welke afstand loop je het liefst?
Het liefste ren ik een afstand van ongeveer 10 kilometer. Meestal heb ik een aantal kilometers nodig om in die hardloopvibe te komen, en na de 10 krijg ik het meestal weer zwaar;)

7. Wat is je leukste hardloopmoment?
Dat is zonder twijfel de halve marathon Eindhoven van 2016! Maar als je me een beetje volgt dan weet je dat ondertussen al wel gok ik;) (Alles tot in de details hierover vind je in deze blog).

8. Luister je muziek tijdens het hardlopen?
Het liefste ren ik op muziek met een goede beat. Denk aan een hardstyle remix of een runningmixtape. Ik heb niet echt één favoriet maar wissel steeds af in muziek.

9. Heb je wel eens last van blessures?
Helaas… Ik ben er bekend mee. Van een gekneusde enkel tot een scheurtje in mijn peesplaat. En van een zwakke rug tot een liesblessure. Het zit niet altijd mee, maar ik heb wel goed geleerd om te luisteren naar mijn lichaam.

10. Welke wedstrijd wil je in de toekomst een keertje rennen?
Dan ga ik voor de marathon van New York!! Dat lijkt me zo tof. Zoveel mensen, zo’n gave stad. Maar ‘In de toekomst’ dat kan ook over 10 jaar betekenen… Want nee, een hele marathon daar moet ik nog niet aan denken!;)

Heb jij nog een vraag over het hardlopen? Je mag me altijd een berichtje sturen! 😉 (jipsanders.com@outlook.com)

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. fitmetlien 7 maart 2017 10:08

    Zo leuk om te lezen! Ik liep vorig jaar mijn eerste halve in Brussel… En dit jaar de hele in Rotterdam! Dromen en ervoor gaan :-D. Ik weet zeker dat je geen 10 jaar meer gaat wachten :p

Geef een reactie