Kijk jij wel eens terug naar wat je al bereikt hebt?

blogterugkijken.jpg‘Gun jezelf ook eens een extra biertje en/of een extra rustdag!’

‘Ik wil 10 kilo kwijt’, ‘Ik wil in de zomer een halve marathon kunnen rennen’ of ‘Ik wil over een half jaar 60 kilo kunnen squatten’. Het stellen van doelen vind ik een goede manier om gemotiveerd te blijven. Daarentegen bestaat er een kans dat je te gefocust bent waardoor je te streng voor jezelf gaat zijn. Ook al is je doel afvallen of 21 kilometers kunnen lopen, gun jezelf ook eens een extra biertje en/of een extra rustdag! Een proces bestaat immers uit vallen en opstaan. Om deze reden post ik vandaag een stukje over hetgeen wat je al bereikt hebt. Kijk jij daar eigenlijk wel eens op terug?

‘Weg halve marathon…‘

Afgelopen jaar trainde ik voor het eerst voor een halve marathon. Ik maakte een hardloopschemaatje voor mezelf en hield me hieraan. Keurig maakte ik twee keer in de week een rondje op mijn mooie roze stappers. Dit lukte me goed totdat er opeens een blessure om de hoek kwam kijken. Daar zat ik dan, bij de fysio met het volgende advies: ‘Ik raad het niet aan om komende maand te gaan rennen.’ WEG HALVE MARATHON, dacht ik. Na een maand rust pakte ik het rennen langzaam weer op. Maar je raadt het al, weg was mijn conditie. En tot overmaat van ramp had ik nog maar een maand tot die gevreesde halve marathon…

‘Ik had toch wel wat bereikt…’

Ik raakte gefrustreerd en wilde weer te hard van stapel lopen (letterlijk én figuurlijk 😉 ). Totdat iemand mij wees naar ‘wat ik al bereikt had’. Ik ging hierover nadenken en besefte ondanks mijn verdwenen conditie dat ik wel degelijk iets had bereikt. Zo had ik een mindset opgebouwd voor de langere afstanden, had ik ervaren hoe ik afstanden op mijn manier kon opbouwen en wist ik welke pijntjes ik onderweg allemaal kon tegenkomen.

‘Nu ben jij aan de beurt!’

Nu daag ik jou uit om ook eens terug te kijken! Wat heb jij allemaal al bereikt? Schrijf eens wat steekwoorden op een papiertje of praat met je vriend(in), sportbuddy of familielid over je proces.

En? Kwam je er net als ik achter dat je meer hebt bereikt dan dat je vooraf dacht? Al met al, wil ik even kwijt dat een extra biertje en/of rustdag helemaal niet erg is. Want nogmaals:

‘Een proces bestaat uit vallen en opstaan.’

proces.jpg

 

En dan nadat extra biertje en die rustdag heb je waarschijnlijk weer nieuwe motivatie om te knallen. LET’S GO!

Liefs, Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie