5 tips voor studerende sporters!

studerendesporterVan een hele dag in de collegebanken tot flinke tentamenstress. En van een uit de hand gelopen stapavond tot de brakke ochtenden… Je komt het waarschijnlijk allemaal tegen gedurende je tijd als student.  Fit blijven tijdens deze studententijd? Het lijkt een onmogelijke combinatie. Hoe ik als student een gezonde levensstijl probeer te volgen, vertel ik in deze blog! Lees je mee?

Tip 1: Zorg voor een ritme!

Ik vind het hebben van een ritme persoonlijk gewoon heel fijn. Ik zeg niet dat je als student iedere dag om 8 uur je bed uit moet komen maar ritme zorgt wel voor regelmaat. Dus ook regelmaat met sporten en eten!

Tip 2: Kies voor gemakkelijke maaltijden!

Een bord vol groenten en een gebakken visje tussen de middag is inderdaad wel heel gezond, maar voor een student als maaltijd in de middag vaak gewoon niet haalbaar. Ik kies vaak voor maaltijden die je gemakkelijk mee kunt nemen. Zo eet ik meestal wat boterhammen als lunch of kies ik voor een bakje salade met bijvoorbeeld een plakje bananenbrood, een reep of een bakje kwark.

Tip 3: Zoek een sport die je leuk vindt!

Ja hoor, daar is ‘ie weer! Die o zo belangrijke tip. Want ik kan me voorstellen, als je een lange dag in de collegebanken hebt gezeten dan wil je ’s avonds iets leuks doen, of juist helemaal niets meer. Dansen, zwemmen, voetballen of fitnessen. Kies iets waar jij voldoening uit haalt, zodat je energie vindt om na een lange dag nog de deur uit te gaan. En ja, er zijn zooooveel dingen, dus je vindt vast wel iets!;)

Tip 4: Plannen!

Ik kan niet zonder mijn agenda. Aan het begin van de week plan ik zowel mijn studie-uurtjes als mijn workouts in. Bedenk waar je komende week aandacht aan wil besteden. Wil je veel gaan sporten? Of ligt je focus even bij de studie? Door te plannen kom je minder snel voor onverwachte momenten te staan. Op deze manier (samen met het hebben van een ritme #tip 1) vind ik genoeg tijd voor zowel, studie, sport én ontspanning!

Tip 5: Wees niet te streng voor jezelf!

Tot slot wil ik benadrukken dat je studententijd een geweldige tijd hoort te zijn. Je hebt veel vrijheid, bent jong en nog fit genoeg om een nachtje geheel door te halen;). Onder andere om deze redenen vind ik dat je vooral niet te streng voor jezelf moet zijn. Een gezonde levensstijl, dat is voor mij ook een drankje op zijn tijd. Of twee, of drie… met als afsluiting een bezoekje aan de FEBO. En ja, ’s ochtends als je wakker wordt denk je: ‘WAAROM?!’. Maar dan heb je waarschijnlijk weer genoeg motivatie om er tegenaan te gaan!;)

Ben jij student en heb jij nog een goede tip? Of wil je gewoon iets zeggen over hoe jij dit combineert? Vertel het me!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Notesofhappiness 17 maart 2017 10:55

    Ik vind het fijn om voor school in de sportschool te staan. Zo kan ik in de avond leuke dingen doen met vriendinnen en heb ik dat lekkers er al afgesport!

Geef een reactie