Sportdagboekje! maart 2017

sportMijn geliefde choco-havermoutje, een makkelijke lunch en een lekkere ovenschotel… Ik post regelmatig een eetdagboekje op mijn blog. Om anderen te inspireren met lekkere én soms gezonde gerechtjes. Dit keer leek het me leuk om eens een sportdagboekje te schrijven. Gewoon, een keertje wat anders en ook ter inspiratie!

Ik doe meestal aan krachttraining en hardlopen. Toch ziet iedere week er qua sporten weer anders uit. Soms heb ik even andere prioriteiten, soms wil mijn lichaam gewoon even niet en soms probeer ik nieuwe dingen uit. In dit eerste sportdagboekje zet ik al mijn trainingen van afgelopen week op een rijtje. Van een legday op de vroege morgen tot mijn eerste bootcamp ooit en van een upperbody training met iets te veel spierpijn tot hardlopen door het winkelcentrum van Amstelveen! Kijk je mee?

Maandag en dinsdag

De maandag en dinsdag waren voor mij drukke dagen volgepland met stage en studiedingen. Daarnaast moest ik ook echt even bijkomen van een heel weekend werken. Ja, van 15 uur frikandellen bakken krijg je vermoeide benen kan ik je vertellen;) Om deze redenen besloot ik maandag en dinsdag rust te pakken. Om mijn lichaam even de tijd te geven om bij te komen van deze drukke dagen… Ook belangrijk!

Woensdag

Woensdag had ik een rustige dag en weer nieuwe motivatie om het krachthonk in te duiken. Ik stond om 9:00 in de sportschool, klaar voor een benentraining! Met onder andere squats, hiptrusts, deadlifts, leg press en niet te vergeten: lunges! Spierpijn gegarandeerd.

 Donderdag

En ja hoor, van mijn bil tot mijn hamstring en van mijn kuit tot mijn bovenbeen. IK HAD SPIERPIJN. In ieder geval een teken dat ik goed getraind had. Misschien iets minder slim gepland aangezien ik vandaag een bootcamp op de planning had staan. Jip? Bootcampen? Ja, ik ben wel in voor iets nieuws! Dus stond ik samen met een aantal andere sportievelingen deze donderdagochtend in het Goffertpark in Nijmegen. Gelukkig scheen het zonnetje dus behalve mijn iets te erge spierpijn zat alles mee. Planks, push-ups, sit-ups en andere oefeningen, met een tevreden en voldaan gevoel ging ik een uurtje later weer richting huis. Ik vond het heel tof om te doen dus misschien wel voor herhaling vatbaar! Thanks City bootcamp Nijmegen!

Vrijdag

Vandaag had ik weer een training gepland voor in het krachthonk. Dit keer oefeningen voor mijn bovenlichaam. Aangezien ik nu werkelijk in ieder deel van mijn lichaam spierpijn had, besloot ik alle oefeningen met lichter gewicht te doen. Op deze manier ben ik toch lekker bezig maar belast ik mijn lichaam niet teveel. Oefeningen die ik bij deze training uitvoer zijn onder andere: pull-ups, bankdrukken, cable seated row en military press.

Zaterdag

Het was weekend, maar om 7:00 uur in de ochtend ging mijn wekker. Gelukkig niet voor niets, want er stond een leuke dag op de planning. Ik had een event van Girlslove2run in samenwerking met #unexpectedrunning. Samen met een groepje sportievelingen rende we een mini-marathon door het winkelcentrum van Amstelveen. Maar dat was niet de enige beweging die we deze dag kregen. Na een verzorgde lunch van Corner Bakery kregen we ook nog eens shoptegoed voor in het winkelcentrum van Amstelveen. Je gelooft natuurlijk wel dat we toen ook een aantal kilometers hebben gemaakt!;) Thanks Francien Regelink, Esmee Trouw, Lisanne de Witte, Laura de Witte en Joyce Bongers! Ik vond het een geslaagde dag!

Zondag

Deze laatste dag van mijn week koos ik weer voor een rustdag. Ik voelde werkelijk iedere spier in mijn lichaam dus ik vond het wel goed zo;) Daarom op deze zondag geen workout, maar scriptie schrijven en centjes verdienen! Moet ook gebeuren…

En nu is het weer maandag, een nieuwe week om weer te knallen! Ik hoop dat je een sportdagboekje leuk vond om eens te lezen. Gewoon ter inspiratie;)

 

Liefs, Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie