Running diary: Mijn gouden hardlooptip, doe je mee?

rennenEerder schreef ik al een blog genaamd: ‘Mijn hardloopgeheim’. Hierin vertelde ik dat muziek mij helpt tijdens een rondje hardlopen. ‘Mijn benen (en hoofd) leken opeens energie voor tien te hebben…’. In deze blog deel ik mijn hardloopgeheim voor de langere termijn. Want hoe blijf ik het hardlopen leuk vinden? Ook daag ik je uit om met me mee te doen! Lees je mee?

“…kreeg ik te maken met een ‘hardloopdip’.”

In de herstelperiode van mijn (te lang durende) blessure-tijd kreeg ik te maken met een ‘hardloopdip’. ‘Waarom ren ik eigenlijk nog?’  vroeg ik mezelf af. Ik vond het rennen helemaal niet meer zo leuk en het werd steeds zwaarder om mezelf in mijn hardloopschoenen te hijsen. Voorheen kreeg ik een voldaan gevoel van hardlopen. ‘Ik hoor er juist vrolijker van te worden…’ dacht ik.

“Dé oplossing voor mij…!?”

‘Mijn benen voelen toch nog best wel zwaar’, ‘Ik voel nog lichtelijke spierpijn in mijn hamstrings’ of ‘Pff, ik ben best wel moe.’  Yep. Tijdens deze hardloopdip spookten deze vragen steeds vaker door mijn hoofd. De oplossing die ik vond voor die verdwenen motivatie? Inschrijven voor een hardloopwedstrijd!

“Aangezien die hardloopwedstrijd zichzelf niet uitstelt.”

Juist, een hardloopwedstrijd plannen. Een tijdje terug besloot ik om me vast in te schrijven voor een 15 km run in mei. Geen bekende wedstrijd, gewoon een rondje door mijn bekende en geliefde dorp. Ik maakte meteen een trainingsschemaatje voor mezelf want ik wil natuurlijk wel goed voorbereid zijn (lees: geen blessures!).

fotobewerkt7

Vol nieuwe motivatie begon ik met rondjes rennen. Nu heb ik immers een doel waar ik naartoe kan werken. Ook al lijkt een inschrijving voor een wedstrijd niet zo groots. Ik heb ervaren dat het mentaal heel wat met je motivatie kan doen. Natuurlijk kom ik nog steeds momenten tegen waarbij ik liever languit op de bank wil gaan liggen. Daarentegen heb ik dit keer WEL een stok achter de deur. Aangezien die hardloopwedstrijd zichzelf niet uitstelt.

‘Ik daag je uit!’

Ja, je leest het goed! Nu vind ik het ook jouw beurt! Ik daag je uit om je in te schrijven voor een hardloopwedstrijd komend jaar. Een 4 kilometer run in je eigen dorpje of een halve marathon in een grote, bekende stad. Dit maakt niet uit. Kies iets uit waar jij voor wilt trainen.fotobewerkt2.jpeg

Twijfel je nog? Waarom? Wat heb je te verliezen?

Dus, doe je met  me mee?
Laat het me weten als (en waarvoor) jij je hebt ingeschreven!
Zodat we samen de motivatie kunnen delen!

Liefs Jip

There are 6 comments for this article
 1. Aletha 9 april 2017 08:38

  Hey,
  Ik heb dat ook gedaan. Om precies dezelfde reden. Volgende maand 10km.
  Succes met trainen!

 2. Jeroen Kraaij 9 april 2017 18:57

  Halve Iron Man in Zweden…dus ook nog zwemmen en fietsen erbij. Het rondje in de buurt blijft altijd leuk om te doen…!

 3. jelmer 9 april 2017 20:46

  vestigingsloop in db 15km om mee te beginnen ook maar een schema gemaakt om het lopen vol te houden. veel succes allen

 4. Judith Bos 24 mei 2017 23:41

  Ik liep afgelopen april rond als persfotograaf bij de bekendste hardloopwedstrijd in ons dorp: de Cascaderun. Al jaren loop ik te dubben om me eens in te schrijven, maar hardlopen heb ik jaren niet gemogen vanwege een bindweefselaandoening. Na 4 maanden sportschool (cardio + kracht) mocht ik ein-de-lijk weer hardlopen, maar nu na 8 maanden totaal heb ik niet echt meer motivatie voor de loopband en merk dat ik na 6 minuten echt wel flauw ben en overga op de crossfit of roeien of zelfs gewoon gelijk naar kracht (véél leuker!). Dus ik heb het hoge woord uitgesproken: april 2018 ga ik meedoen aan de 5 Mijl aan die wedstrijd, want alleen binnen hardlopen wordt zo ongelooflijk saai… Oef, wat doe ik mezelf aan… Maar ja echt waar, ik heb eindelijk nieuwe hardloopschoenen gekocht en vanaf morgen ga ik dan ook echt trainen! ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen die eerste keer, maar het schema ligt er en ik heb iets om aan vast te klampen.

Geef een reactie