3x mijn favoriete ontbijtjes! (voorjaar 2017)

Het is alweer even geleden dat ik een blog heb geschreven over mijn favoriete maaltijd van de dag (ONTBIJT!). Ja, daar kom ik echt mijn bed voor uit. Voorheen wisselde ik vaak van ontbijt maar tegenwoordig maak ik vrijwel altijd mijn standaard ontbijtjes. De receptjes van mijn geliefde ontbijtjes kun je in deze blog vinden! Kijk je mee?

file-5 (1)

Bakkie kwark met fruit!

Ingrediënten:
– 250 gram (magere) kwark
– 40 gram havermout
– 1 banaan
– 1 appel
– snufje kaneel
– Wat nootjes
(- eventueel een schepje eiwitpoeder)

Hoe maak je het?
Eigenlijk is het maken van dit receptje heel gemakkelijk. Je snijdt het fruit in stukjes en gooit vervolgens alle ingrediënten bij elkaar in een bak(je)! Een snufje kaneel er overheen en je ontbijt is klaar. Eet smakelijk! 😉

file1-3

Choco havermoutje met pindakaas!

Ingrediënten:
– 200 ml melk
– 1 scoop eiwitpoeder (ik gebruik deze: ‘Smart protein’ in de smaak chocolade)
– 50 gram havermout
– 1 banaantje
– 1 eetlepel pindakaas
– Wat nootjes

Hoe maak je het?
Je kunt dit receptje op verschillende manieren klaarmaken. Als je liever een koud havermoutje wilt hebben dan kun je het ’s avonds alvast klaarmaken. Je kunt dan de ingrediënten bij elkaar in een bakje doen en dit in de koelkast laten intrekken. Een voordeel hiervan is dat je ontbijt in de ochtend meteen klaar staat om op te eten. Een nadeel is natuurlijk dat je in de avond nog de keuken in moet duiken.

Daarnaast kun je het havermoutje ook warm klaarmaken. Je kunt een klein pannetje op het vuur zetten en de ingrediënten daarin verwarmen. Belangrijk hierbij is dat je tussendoor goed roert. Ook kun je de ingrediënten in een bakje in de magnetron laten opwarmen. Dit hoeft maar een paar minuutjes anders ‘ontploft’ de havermout en kun je je magnetron van binnen schoonmaken;). Maak je dit ontbijtje dus klaar in de magnetron? Blijf dan goed opletten en haal je ontbijt eruit als het een mooi prutje is geworden. Eet smakelijk! 😉

pannenkoekjes.png

Eiwitrijke pannenkoekjes

Ingrediënten:
Mix ‘sport pancakes van de body en fit’
– scheutje water
– hüttenkäse
– 1 eetlepel honing
– wat fruit

Hoe maak je het?
Ik mix de pannenkoekenmix met water tot een glad beslag. Ondertussen zet ik een pan op het vuur en laat ik de olie heet worden. Als de olie heet is dan giet ik het gladde pannenkoekenbeslag in de pan.  Als een kant bruin is dan draai ik de pannenkoek om. Is de gehele pannenkoek lekker bruin gebakken? Maak dan een stapeltje en top ze met van alles wat jij lekker vind! Ik kies vaak voor hüttenkäse, honing, banaan en/of blauwe bessen. YUMMMM!

Is er nou écht een lekker ontbijtje die ik moet uitproberen? Let me know!

Liefs,
Jip

 

 

There is 1 comment for this article
  1. Rosemarijn 12 april 2017 17:39

    Wat een leuk artikel!! Ze lijken me allemaal heerlijk, behalve dan dat ik geen banaan lust, haha. Maar een warm havermoutje was echt favoriet afgelopen winter. Thanks voor de inspiratie!

Geef een reactie