Eet ik alleen maar ‘gezond’?

pizza‘Fitgirl’ of ‘healthylifestyle’ zijn termen die vaak met mij in verband worden gebracht. Logisch natuurlijk, want ik heb een blog rondom deze onderwerpen. Toch schrik ik er soms van als mensen reageren met ‘Mag jij dat wel eten?’ Ik ben er van bewust dat Instagram maar één fotootje van de hele dag laat zien en daarom schrijf ik deze blog…

‘Wat je niet ziet…’

Een zware benentraining, een duurloop van 15 kilometer, een voedzaam ontbijtje met havermout en een eiwitshake als tussendoortje. Vaak zie je plaatjes hiervan voorbij komen op mijn Instagram/Blog. Wat je niet ziet is dat ik tussendoor wat paaseitjes snoep die in een bakje op tafel staan, 3 uur op de bank lig te Netflixen of urenlang stil zit op mijn bureaustoel om te studeren…

‘Doel van mijn blog…’

Het doel van mijn blog is om mensen te motiveren en inspireren. Dit doe ik door het delen van plaatjes en stukjes tekst. Ik ben altijd al sportief geweest. Ik heb veel gevoetbald, doe actief aan hardlopen en ga een aantal keren per week naar de sportschool voor een krachttraining.

Ook ben ik zeker bezig met een gezonde levensstijl. Ik voel me daar goed bij en vind dit interessant. Dit betekent dat ik over het algemeen gezond eet. Ik start mijn ontbijt vrijwel altijd met één of twee stuks fruit, drink vaak gewoon water en eet in de avond vaak een gerecht met veel groenten. Omdat ik veel sport let ik er ook op dat ik voldoende eiwitten binnenkrijg.

‘Maar deel ik niet de nacho’s met extra kaas…’

Maar mijn definitie van ‘gezonde levensstijl’ heeft ook te maken met balans. Het is ten slotte een ‘levensstijl’ en geen ‘dieet’. Zo zie je wel vaak de gezonde recepten die ik ontdekt hebt, maar deel ik niet altijd een foto van die paar paaseitjes die ik tussendoor snoep. Zo laat ik wel zien hoe ik een training voor de halve marathon heb overleefd maar deel ik niet altijd de nacho’s met extra kaas die ik erna als lekkernij bestel tijdens een borrelavondje of het laatste stukje Tony’s Chocolonys dat ik oppeuzel voor het slapengaan…

‘Mijn moraal van het verhaal…’

Mijn motivatie voor het sporten en het ontdekken van gezonde receptjes deel ik graag met anderen, aangezien niet iedereen sporten even leuk vindt en niet iedereen altijd zijn weg kan vinden in een bepaald voedingspatroon. Ik deel regelmatig voedings- en sportdagboekjes ter inspiratie. Ook schrijf blogs over mijn trainingsschema’s en deel gezonde recepten.

Mijn moraal van het verhaal is dat je niet alles van iemands leven ziet op een blog. Ik probeer met mijn plaatjes en stukjes tekst zo goed mogelijk de werkelijkheid te laten zien en vandaar ook deze blog waarin ik dat nog eventjes extra wil benoemen! Laat je inspireren maar blijf vooral je eigen ding doen! Dan kom je er wel;)

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article

Geef een reactie