Latest posts

Beginnen met krachttraining? Ik geef mijn tips!

krachttrainingblo‘Maar Jip, iedereen is ooit begonnen!’ Ik hoor het mezelf nog zeggen. Tientallen keren zelfs, zodat ik de stap deze keer écht zou maken. Ik heb het over de stap richting het krachthonk. Ik was dat cardio gedoe hélémaal zat en wilde iets nieuws proberen. Met elke keer het idee dat iedereen naar me keek (hoe ik het fout deed) overleefde ik mijn eerste training… Langzaamaan ging het steeds beter. Wil jij ook deze stap maken? Ik geef mijn tips! Lees je mee?

1. Maak vooraf een plan!
Een goede voorbereiding is het halve werk! Ik schreef vooraf op een blaadje welke oefeningen ik wilde gaan uitvoeren. Op deze manier voorkom je dat je doelloos door de sportschool rond gaat lopen niet wetende wat je moet gaan doen…

‘Door vooraf goed te kijken…’

2. Kijken naar filmpjes!
Toen ik voor mezelf duidelijk had welke oefeningen ik wilde doen ben ik ze één voor één op gaan zoeken op Youtube. Er zijn duizenden workout video’s dus een voorbeeldfilmpje kun je volgens mij van iedere oefening wel vinden. Door vooraf filmpjes te bekijken wist ik beter hoe ik oefeningen moest uitvoeren.

3. Train met iemand mee!
Ken je iemand die al aan krachttraining doet? Vraag dan of je een keertje mee mag trainen. Dit maakt de drempel naar het krachthonk alsmaar kleiner!

‘…ook ik vraag nog regelmatig om advies!’

4. Durf om advies te vragen!
Weet je niet zeker of je een oefening goed doet? Twijfel er dan niet over om het aan iemand te vragen. Loopt er niemand van de sportschool zelf rond? Kijk dan om je heen of je iemand anders aan kunt spreken. Ik doe nu al een aantal jaren aan krachttraining en ook ik vraag nog regelmatig om advies!

5. Oefening baart kunst!
Het is logisch dat het de eerste keer nog niet helemaal soepel verloopt. Een beweging zal de eerste keer onwennig voelen. Hoe vaker je de oefening doet, hoe beter je weet hoe het in zijn werk gaat en hoe zekerder je bent over de uitvoering…

6. Focus je op jezelf!
Ben niet te veel met anderen bezig. Als ik alleen train, heb ik vaak muziek op. Zodat ik me goed kan concentreren en niet bezig ben met de mensen om me heen.

7. Bouw het langzaam op!
Ga niet ineens tientallen nieuwe oefeningen uitvoeren. Maak bijvoorbeeld een plannetje met vier nieuwe oefeningen. De volgende keer herhaal je dit en kies je er bijvoorbeeld één nieuwe oefening bij.

‘Begin rustig met bijvoorbeeld alleen de stang…’

8. Stel kleine doelen!
Wil niet in één keer 50 kilo kunnen squatten. Begin rustig met bijvoorbeeld alleen de stang. Is de beweging bekend voor je? Start dan pas met het toevoegen van gewichten.

9. Kies een tijdstip uit wanneer het niet zo druk is in de sportschool!
Dit is niet altijd mogelijk maar heb je een keer een vrije dag? Kies dan bijvoorbeeld voor een workout in de ochtend in plaats van in de avond. Meestal is het dan rustiger en kun je beter je eigen ding doen.

Heb jij nog een goede tip die niet in dit rijtje staat? Laat het me dan weten in een reactie!

Succes!

Liefs,
Jip

Advertenties

5 Comments on Beginnen met krachttraining? Ik geef mijn tips!

 1. Leuke website sandersjip! Heb veel van je artikel geleerd ;D

  Liked by 1 persoon

 2. Hey Girl!

  Great Job!💯
  Leuke post! Ik moet maar ook eens gaan beginnen!
  ThnQ So much for Sharing!

  Hugz and Kisses,
  Miss B.💋

  Like

 3. Het beginnen gaat meestal wel goed, het volhouden! daar hebben wij het meest moeite mee. Maar als je iets doet wat je leuk vindt, dat is dat langer vol te houden hebben wij gemerkt. Succes en een vrolijke Pasen toegewenst als je het viert.

  Like

 4. Ik vind het echt leuk dat je andere zo wil motiveren en helpen! Je ziet er trouwens super uit 🙂
  xxxxx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: