Running diary: Of mijn hardloopuitdaging de tijd of de afstand is.

‘Datgene wat je wilt bereiken’, oftewel: JE DOEL. (Hardloop)doelen verschillen natuurlijk per persoon. Zo rent de een al met 10 jaar ervaring en rent de ander voor het eerst zijn 5 kilometer wedstrijd… Hoe ik mezelf blijf uitdagen en of ik mijn doelen richt op een snelle tijd of een bepaalde afstand, vertel ik in deze blog!

hardlopen

‘Bekaf, gesloopt, gebroken…’

De eerste 5 minuten rende ik op een rustig tempo en vervolgens sprintte ik 1 minuut. Hierna rende ik weer 5 minuten op rustig tempo en sprintte ik weer 1 minuut. Enzovoorts, enzovoorts. Mijn eerste intervaltraining herinner ik me nog als de dag van gisteren. En nee, dan niet op een goede manier… 😛 Na nog geen 3 kilometer was ik bekaf, gesloopt, gebroken. Ik keerde om en nam de kortste route richting huis. Een intervaltraining, dat is niets voor mij.

‘Versnellen, versnellen en versnellen…’

Ik was al op de helft van mijn 10 kilometer run en merkte aan mijn lichaam dat ik nog wel zou kunnen versnellen. ‘Zou ik het halen om de 10 kilometer onder de 50 minuten te rennen?’ Deze gedachte ging door mijn hoofd en ik ging ervoor! ‘Shit, 11.6 kilometer per uur, daar haal ik het net niet mee.’ Merkte ik een aantal minuten later op. ‘Versnellen, versnellen en versnellen… dan maar’.

Na het bereiken van de finish had ik onder de 50 minuten gelopen, een hele mooie tijd dus! Maar had ik ook lekker gelopen? Nee, dat eigenlijk helemaal niet…

Wat is dan wel iets voor mij?

Hardlopen is voor mij ontspannen. Als ik een rondje in de buitenlucht loop dan kan ik op mijn gemak over allerlei dingen nadenken. Over het gezellige feestje van vorige week tot mijn vakantieplannen van komende zomer en over de leuke tv-serie die vanavond op tv komt tot mijn plannen voor het avondeten… Meestal dwaal ik af met mijn gedachten tot de gekste dingen. Ik kijk naar de natuur om me heen en vind die ‘rust in mijn hoofd’.

‘Wat is mijn hardloop uitdaging dan?’

Het antwoord op de vraag ‘Wat is mijn hardloop uitdaging?’ beantwoord ik hier eigenlijk al mee. Die rust in mijn hoofd vind ik dus niet als ik mezelf bezig houd met de tijd. Ik focus me dus op een bepaalde afstand. Om deze reden ben ik zo enthousiast over een halve marathon. Een afstand die voor mij niet té ver is maar wel uitdagend blijft!

Vind jij het wel fijn om te rennen voor een bepaalde tijd? Of vind jij net als ik ook de uitdaging in de afstanden? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

 

 

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie