6 x ‘leuke’ cardio workouts!

cardioMij zul je niet snel op een loopband in de sportschool tegenkomen. Misschien voor een warming-up maar meestal blijft het daar ook bij. Dit betekent niet dat ik helemaal niet aan cardio doe. Van touwtje springen tot voetballen, in deze blog vertel ik voor welke ‘leukere’ cardio workouts ik kies! Lees je mee?

1. Hardlopen
Misschien dat je ondertussen al wel weet dat ik heel erg kan genieten van een rondje rennen door de bossen. Zo probeer ik 2 keer in de week de deur uit te gaan voor een ronde en doe ik zo nu en dan mee aan hardloopwedstrijden. Ik ren meestal afstanden vanaf de 10 kilometer tot een halve marathon. Vind jij hardlopen nu écht helemaal niets? Maar wil je het wel kunnen volhouden? Eerder gaf ik in deze blog 10 tips hoe je het hardlopen leuker kunt maken! Misschien dat het je helpt;)

2. Voetballen
Ook dit is een vorm van cardio dat ik erg leuk vind om te doen. Wegens omstandigheden ben ik afgelopen jaar gestopt MAAR niet voor altijd! Ik zit er momenteel aan te denken om me weer bij een gezellige club aan te sluiten. Het klinkt raar, maar achter een bal aan rennen op een vroege zondagmorgen, daar word ik écht blij van!

3. Touwtje springen
Ik kan je vertellen, dit is zwaar! Maar gelukkig ook best wel leuk (in vergelijking met de loopband in de sportschool dan hé). Je hebt denk ik wel honderden verschillenden varianten die je kunt uitvoeren. Denk aan springen op één been, springen met een zijsprong of een variant waarbij je met je hakken je billen raakt. En er zijn ook nog een aantal belangrijke voordelen van touwtjespringen te bedenken >> het is goedkoop én je kunt het thuis doen. Ik zou zeggen zet een muziekje op en springen maar!

4. Fietsen
Ook al heb ik als student nog een gratis OV ik vind het niet fijn om afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer. Dit betekent dat ik meestal gewoon op mijn eigen fietsje spring. Ik kan vertrekken wanneer ik wil en heen gaan waar ik wil. Én ik ben in beweging. PLUS, PLUS, PLUSPUNT!

5. Shoppen!
Dit vind ik denk ik de leukste manier van cardio! 😉

6. Traplopen
Eigenlijk is het zo simpel om even de trap te pakken in plaats van die ene roltrap of lift. Toch merk ik zelf al dat je snel kies voor de makkelijke weg #lui. Ik pak de laatste tijd steeds vaker bewust de trap, zo zwaar is dat namelijk helemaal niet! 

Doe jij vaak aan cardio? Op welke manier doe jij dit? Misschien kies jij wel voor een hele andere sport die ik eens moet uitproberen;) Laat het me weten!

Liefs,
Jip

There are 3 comments for this article
  1. tessavdwerff 2 mei 2017 19:11

    Hee, goede tips! Zelf besteed ik veel tijd op de fiets, naar school, vrienden en training, aardig wat kilometertjes.. Verder volleybal ik, maar het seizoen is bijna afgelopen, dus ik wil beginnen met hardlopen. Aangezien het weer beter wordt, is dat heerlijk!
    En morgen rondje amsterdam met een hoop geshop: #fitgirl 🙂

  2. volleybalblognl 2 mei 2017 21:15

    Hardlopen is idd leuk! Touwtje springen ook, maar toch vind ik hardlopen net wat meer hebben. Ik vind het namelijk altijd leuk om ook van een omgeving te genieten, bij touwtje springen kan dat niet. Leuk lijstje!

Geef een reactie