Eetdagboekje mei 2017

In deze blog een nieuw eetdagboekje met een dagje thuis studeren, een werkdag en een 15 kilometer hardloopwedstrijd! Drie verschillende dagen dus! Kijk je mee?

Vrijdag (thuiswerkdagje!)

Ontbijt: Fruitig ontbijtje.
eetdagboekje9.png
Vandaag staat er een dagje studeren op de planning. Gelukkig heb ik mijn boeken allemaal thuis liggen en kan ik lekker in mijn pyjama achter mijn laptopje gaan zitten. Nog een voordeel? Ik kan uitgebreid en op mijn gemak ontbijten… Mijn kat was in ieder geval jaloers šŸ˜‰ Ik deed het volgende in een schaaltje: 250 gram magere kwark, 1 scoop ‘Whey perfection‘, een paar aardbeien en blauwe bessen en een handje havermout met wat rozijnen en nootjes).

Snack: een schaaltje druiven.
eetdagboekje6
Vaak krijg ik relatief snel na mijn ontbijt alweer trek. Ik pakte een klein schaaltje en vul deze met rode druiven. YUMM!

Lunch: rijkelijk belegde boterhammen.
Ook een lunch kan ik vandaag wat uitgebreider maken. Ik kies voor twee sneetjes brood met gebakken ei, ui en plakjes kipfilet. Daarnaast neem ik nog een cup-a-soupje in de smaak tomaat.

Avondeten: wraps met zalm.
eetdagboekje5
Ik at deze avond wraps met roomkaas, zalm, komkommer, tomaatjes en paprika.

Avondsnack: kaas-cravings.
eetdagboekje8
In de avond had ik nog trek. Ik at nog een een schaaltje kwark met wat nootjes en had opeens hele erge zin in kaas?! Gelukkig vond ik tijdens mijn kaas-zoektocht deze mini Babybels in de koelkast!

Zaterdag (werkdagje!)

Ontbijt:Ā Kwarkontbijtje.
eetdagboekje1
Ik at snel een ontbijtje voor mijn lange werkdag. Ik koos (zoals bijna altijd) voor een bakje kwark met eiwitpoeder. Dit keer deed ik er een banaantje, blauwe bessen en een handje havermout bij.

Lunch nummer 1: Ik maakte op het werk voor mezelf een pistoletje klaar met roomkaas, gerookte zalm, kappertjes en rode ui.

Lunch 2:Ā Laat in de middag kreeg ik weer honger. Dit keer maakte ik een pistoletje met ei, peper en zout.

Avondeten: wraps!
eetdagboekje3
Na mijn werkdag at ik deze twee broodjes met zelfgemaakte tonijnburgers. Het receptje hiervan vind je in deze blog! Op de burgers deed ik nog wat gebakken ui Ć©n natuurlijk knoflooksaus (mijn favoriete saus!). Hiernaast at ik nog een beetje salade.

Avondsnack: laat in de avond at ik nog een blokje chocolade.

Zondag (raceday!)

Ontbijt: Twee boterhammen met pindakaas en banaan!
broodmetbanaan.jpeg
Het was zover! Deze dag stond een hardloopwedstrijd van maarliefst 15 kilometers op de planning. Voor de nodige energie at ik een ontbijtje met veel koolhydraten. Ik koos voor twee geroosterde boterhammen met banaan. Om dit helemaal af te maken besmeerde ik de boterhammen met een laagje pindakaas! Lekker!

Snack: een banaantje voor vertrek.
nuenenwest1
Vlak voor de wedstrijd at ik nog een banaantje. Ik was er helemaal klaar voor!

Lunch: grote bak kwark met ….
kwark
Na het rennen had ik reuze honger. Ik at een grote bak met kwark, weer een banaantje, appel, eiwitpoeder en havermout. (Van de honger vergat ik bijna een foto te maken).

Snack: Twee sneetjesĀ rozijnenbrood (Liefde & Passiebrood van de Albert heijn << lekker!!) met boter want ik had weer honger!

Avondeten: zoete aardappelfrietjes!
frietjes (2).jpeg
En natuurlijk kunnen zoete aardappelfrietjes niet in een eetdagboekje van mij ontbreken. Ik at deze frietjes met een stukje kip, wat groenten en appelmoes! (Recept van de zoete-aardappelfrietjes vind je hier).

Avondsnack: In de avond had ik alweer honger enĀ at ik nog wat rijstwafels met pindakaas en een blokje chocolade.

Over het algemeen heb ik afgelopen dagen redelijk ‘gezond’ Ā gegeten. Wel gewoon op gevoel en waar ik op dat moment zin in heb. (Ik houd momenteel geen calorieĆ«n bij). Hopelijk heb je weer wat inspiratie op kunnen doen! šŸ™‚

Liefs,
Jip

 

There is 1 comment for this article

Geef een reactie