Recept: ‘gezonde’ ontbijtwafels!

Heel lekker al die bakjes kwark en havermoutjes maar ik vond het tijd voor iets nieuws! Afgelopen week probeerde ik deze ‘gezonde’ wafels uit voor het ontbijt. Aangezien ik ze heel geslaagd vond, deel ik het receptje graag met jullie! 😉 De voedingswaarden van deze wafels (2 stuks) zijn als volgt: 325 kcal, 30 gram koolhydraten, 23 gram eiwitten en 10 gram vetten.

wafels

Allereerst de ingrediënten en benodigdheden…
Wat heb je nodig?

– 50 gram (magere) kwark
– 35 gram (spelt)meel
– 1 ei en 1 eiwit
– 1 eetlepel honing
– een snufje bakpoeder
– een snufje kaneel
– toppings! Geheel naar eigen keuze natuurlijk 😉
– En last but not least een wafelijzer! Want dat is toch best wel handig voor als je wafels gaat maken. Heb je nu geen wafelijzer? Dan kun je ook lekkere pannenkoekjes van het beslag maken!

En dan… Hoe maak je de wafels?

Meng één ei en één eiwit door elkaar in een schaaltje. Vervolgens doe je 35 gram (spelt)meel bij het eimengsel en mix je alles weer door elkaar. Tot slot voeg je de overige ingrediënten toe (kwark, honing, bakpoeder en kaneel). Nu is het beslag klaar en kun je het wafelijzer invetten met olijfolie, boter of kokosolie. Zet het wafelijzer aan en wacht even tot deze een beetje warm is geworden. Dan giet je het beslag erin en wacht je totdat de wafels klaar zijn! VOILÀ. Je ontbijtje is bijnaaaaa klaar.

Om de wafels nog lekkerder en helemaal af te maken kun je losgaan met verschillende toppings. Ingrediënten waar ik mijn ontbijtjes vaak mee versier zijn: kwark (in verschillende smaakjes), banaan, appel, blauwe bessen, honing, noten, Nutella of pindakaas…!

Waar zou jij deze ontbijtwafels mee toppen?

Laat het me weten!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. volleybalblognl 21 mei 2017 18:10

    Ziet er lekker uit! Zelf ben ik te lui om een wafelijzer te pakken en al deze ingrediënten bij elkaar te sprokkelen in de ochtend. Misschien wanneer ik wel wat tijd wil vrijmaken voor lekker eten, pak ik dit recept erbij!

Geef een reactie