5x mijn tips om meer water te drinken!

DSC_0928Genoeg drinken, ik blijf het lastig vinden. Volgens het Voedingscentrum ‘moet’ je zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag binnenkrijgen in de vorm van drank. Ik dwing mezelf regelmatig om te drinken en zelfs dan heb ik moeite met die 1,5 tot 2 liters. Om deze reden heb ik wat trucjes bedacht om meer water binnen te krijgen. Deze trucjes deel ik graag met jullie! 

‘Waarom is water drinken eigenlijk zo belangrijk?’

Maar nog eerst eventjes iets anders… Want waarom is water drinken eigenlijk zo belangrijk? Ook wel fijn om te weten 😉 Vocht is nodig bij zowel de opname als het transport van voedingsstoffen en bij het regelen van de lichaamstemperatuur. En ja er zit ook vocht in eten maar door te drinken krijgen we het meeste binnen. DOEN DUS! (Bron: Voedingscentrum.nl)

1. Drink bij iedere maaltijd een glas water!
Zo probeer ik iedere ochtend te starten met een glas water bij mijn ontbijt. Nog eentje bij mijn lunch en later bij het avondeten. Op deze manier heb je al snel een litertje water binnen! Ook al moet ik er af en toe nog echt wel aan denken, het wordt gelukkig steeds meer een gewoonte!

2. Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt.
Op school, op je werk of tijdens een rondje wandelen. Ik heb eigenlijk altijd een flesje water in mijn tas. Handig voor als je tussendoor dorst krijgt en even een paar slokken wilt nemen. Op deze manier drink je net iets gemakkelijk meer.DSC_0583

3. Vul een 1,5/2 literfles met water en zorg dat ‘ie leeg is aan het einde van de dag.
Werk je een dagje thuis? Of zit je een hele dag op kantoor? Dan is deze tip misschien wel wat voor jou! Vul een 1,5/2 literfles met water en zet deze bij je in de buurt. Probeer steeds een paar slokken te nemen en zorg dat ‘ie aan het einde van de dag leeg is. Zo weet je zeker dat je genoeg water hebt binnengekregen!

4. Pimp je water!
Ik heb water eigenlijk nooit zo heel erg lekker gevonden. “Het smaakt naar niks” zei ik altijd. Om deze reden probeer ik mijn water regelmatig ‘op te pimpen’. Denk aan het toevoegen van ijsklontjes of stukjes fruit. Ook heb je bij de Body en Fit ‘flavour drops’ waar je een soort van ranja mee kunt maken (zonder de calorieën!).

5. Houd bij hoeveel je al gedronken hebt! appwaterdrinken
Heb je een flesje van 0,5 liter bij je? Dan ‘moet’ je die dus 3-4 keer leegdrinken. Onthoud hoeveel je er al leeggedronken hebt zodat je op de hoogte bent van of je genoeg vocht binnen krijgt. Daarnaast zijn er apps voor je telefoon beschikbaar waarbij je steeds kunt invullen hoeveel je al gedronken hebt. Hierbij kun je ook herinneringen instellen, handig!

 

Heb jij nog een hele goede tip? Laat het me dan weten!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie