Recept: pannenkoekjes van slechts 2 ingrediënten!

BEWERKT
Een lepeltje van dit en een snufje van dat… Als een recept veel ingrediënten heeft dan heb ik er eigenlijk al geen zin meer in. Veel verschillende ingrediënten zijn gelukkig niet altijd nodig! Ik maakte namelijk voedzame pannenkoekjes van maar liefst twee ingrediënten en vond het heerlijk! 

Ingrediënten:

– 1 banaan
– 2 eieren

Ja je hebt ook een pannetje, olie en een vuurtje nodig maar ik ga ervan uit dat iedereen dat wel in de buurt heeft. 😉

Hoe maak je de pannenkoekjes?

Dat is eigenlijk ook heel gemakkelijk en binnen no-time gedaan! Je prakt de banaan met een vork en doet dit mengsel in een schaaltje. Vervolgens voeg je de twee eieren toe en roer je het door elkaar tot één beslag. Je laat wat olie in het pannetje warm worden en giet vervolgens een beetje beslag in de pan. Omdraaien als de ene kant bruin wordt en je bent al bijna klaar! Nog even een goede stapel maken en je kunt aanvallen. 😉

Voedingswaarden

Eens stapel pannenkoekjes met deze ingrediënten heeft de volgende voedingswaarden:
Kcal = 345
Koolhydraten = 30 gram
Eiwitten = 15 gram
Vetten = 18 gram

Eet smakelijk!! 

Heb jij nu nog zo’n receptje met weinig ingrediënten dat net zo lekker is?
Laat het me weten! Ik probeer graag nieuwe dingen uit.

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article
  1. Pingback: Friday favourites #43 – Jipsanders.com

Geef een reactie