Met hoeveel gewicht train ik eigenlijk?

basicfitpreviewVan ‘Hoe vaak train je in de week?’ tot ‘Welke oefeningen doe je precies?’ en ‘Hoe begin je met krachttraining?’ Regelmatig krijg ik vragen over mijn trainingen in het krachthonk. Dat vind ik leuk en ik beantwoord ze graag! 🙂

In deze blog geef ik het antwoord op de volgende vraag: ‘Met hoeveel gewicht train je eigenlijk?’ Lees je mee?

Wat nog wel even belangrijk is om te zeggen: ik heb alles zelf uitgevogeld en doe wat voor mij goed voelt. Ik volg geen bepaald trainingsschema en heb niet specifieke doelen waar ik aan wil werken. Ik sport omdat het mij voldoening geeft én het belangrijkste: omdat ik het leuk vind!

‘De eerste weken trainde ik vooral voor de uitvoering.’

Ongeveer 2,5 jaar geleden is het alweer dat ik met bibberende knietjes het krachthonk instapte. De eerste weken trainde ik vooral voor een juiste uitvoering. Dit houd in dat ik me focuste op de bewegingen van de oefeningen, met gewichten was ik nog niet bezig. Naarmate de beweging bekend voor me was, begon ik dus pas gewicht toe te voegen. Beetje bij beetje…

‘Ik zeg dus niet dat dit het beste is om te doen!’

Ik doe vaak 3 setjes van 8 tot 12 herhalingen. Bij sommige oefeningen bouw ik het gewicht langzaam op, bij andere oefeningen doe ik driemaal hetzelfde gewicht. Nogmaals, ik doe gewoon wat voor mij goed voelt. Ik volg geen bepaalde opleiding met betrekking tot sport en zeg dus ook niet dat dit het beste is om te doen!

Toch heb ik een klein overzicht gemaakt met welke gewichten ik train. Omdat ik het ook wel leuk vind om je een kleine impressie te geven! Soms train ik met opzet met minder gewicht, omdat ik dan wat rustiger aan wil doen. En af en toe voel ik me juist energieker en vind ik het een uitdaging om meer gewicht uit te proberen. Hoewel ik hier dus in varieer train ik ongeveer met de volgende gewichten:

Oefeningen benen:

benen.png
Oefeningen rug:

rug.png
Oefeningen borst:

borst.png
Oefeningen schouders:

schouders.png

‘Vergelijk jezelf niet te veel met anderen…’

Ik sluit af met iets o zo belangrijks: Vergelijk jezelf niet te veel met anderen want iedereen is (gelukkig) anders! Probeer oefeningen en gewichten die bij jou passen en vind daar je eigen weg in. 😉

Train jij net als ik met gewichten in het krachthonk? Of zou je er mee willen beginnen? Laat het me weten!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie