Sportdagboekje juni 2017

FullSizeRender 3Twee weken lang, had ik vierkante ogen van al dat ‘scriptieën’. Eindelijk was het dan zover, de conceptversie is ingeleverd en ik had een paar dagen rust. Natuurlijk had ik in die twee weken wel wat tijd vrij kunnen maken om te sporten zoals ik altijd doe, maar ik merk zelf dat ik daar door de stress niet aan toe kwam. Daarom besloot ik voor mijzelf het sporten voor twee weekjes op een lager pitje te zetten. Even de focus op de studie, ‘dan kan ik het erna weer driedubbel zo goed oppakken!’ Was mijn gedachte. En ja dat heb ik afgelopen week zeker gedaan, door een stapje terug te zetten, ben ik nu weer 100% gemotiveerd! Ik neem jullie mee in mijn sportdagen van afgelopen week! Kijk je mee?

Maandag:
voetbaltraining!

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen ben ik sinds kort weer begonnen met voetbal. Ik heb dit van kleins af aan gedaan maar moest het tijdelijk even stopzetten. Omdat ik veel voldoening haal uit een potje voetbal, wil ik dit komend seizoen weer gaan oppakken. Lekker achter een bal aan rennen in de buitenlucht, sporten met teamgenoten! Deze week begon ik met een training waarbij we vooral partijtje deden. VIND IK LEUK!

Dinsdag: Legday!

FullSizeRender 2Ik merk weer meteen dat voetballen lastig te combineren is met benen trainen in het krachthonk. Omdat ik eigenlijk toch echt 2 à 3 dagen spierpijn heb van squats, deadlifts en andere zware oefeningen… Helaas is het niet anders dan soms met vermoeide benen verder te moeten sporten. Ik luister goed naar mijn lichaam en ben ervan bewust dat je lichaam genoeg rust nodig heeft. Zolang het goed blijft voelen, kan het naar mijn mening geen kwaad. Welke oefeningen ik precies doe op een legday heb ik eerder uitgebreid verteld in deze blog!

Woensdag: hardlopen (30 minuten, langzaam tempo).

 

En ja hoor het was weer zover, spierpijn zo erg dat iedereen ziet dat ik niet helemaal recht loop. Ik koos ervoor om woensdag 30 minuutjes op langzaam tempo te joggen. Even een klein blokje om, een frisse neus halen en de beentjes een beetje los rennen…

Donderdag: voetbaltraining.

Ook al waren de benen nog niet helemaal hersteld, toch stond er weer een voetbaltraining op de planning! LIKE!

Vrijdag: Bovenlichaam (rug + borst + schouders).

Nu was mijn bovenlichaam aan de beurt. Mijn benen hadden ook echt even rust nodig. Niet alleen van het vele sporten, maar ook van de vele dansjes die ik die nacht had gedaan. Daarbij had ik ook een beetje last van hoofdpijn (#kater) maar dat was toch echt mijn eigen schuld. HOP TJOP, op naar de gym. Ik trainde ruim een uur en deed oefeningen voor mijn rug, borst en schouders.

Zaterdag: Rustdag.

Op zaterdag moest ik een hele dag werken in de horeca. Omdat ik zo’n dag al zwaar genoeg vind en omdat mijn lichaam wel een rustdag kon gebruiken, koos ik ervoor om deze zaterdag niet te sporten. Rustdagen zijn ook belangrijk!

Zondag: hardlopen (45 minuten).

Help! Over een week had ik alweer een hardloopwedstrijd op de planning staan! Omdat ik dit keer toch wel voorbereid wil zijn, besloot ik een rondje te lopen. Even kijken hoe het ervoor staat met mijn conditie… Ik rende 8 kilometer door de bossen, met een tijd van 45 minuten. Ook al had mijn hoofd de kleur van een uitgebrande tomaat, ik voelde me goed!

Al met al, ben ik zeer tevreden over afgelopen week. Ik heb 2 keer mogen voetballen, 2 rondjes hardgelopen en 2 keer krachttraining gedaan. Ik heb goed geluisterd naar mijn lichaam en plezier gehad tijdens mijn sportactiviteiten. Ik hoop dat je het leuk vond om een kijkje te kunnen nemen in deze sportieve week!

Liefs,
Jip

There is 1 comment for this article

Geef een reactie