Ik ben er ingetrapt…

previewTegenwoordig vind ik steeds meer mijn weg in het schrijven van blogjes en het posten van plaatjes. Dit betekent dat ik hier en daar ook vaker samenwerkingen met bedrijven kan aangaan. Soms krijg ik een pakketje thuisgestuurd dat ik mag uittesten en soms schrijf ik in ruil voor een kleine vergoeding een stukje over een product en/of merk… 

‘…achter de schermen van Instagram’

Er is één ding wat ik HEEL belangrijk vind en dat is dat de opdracht bij mijn stijl en visie moet passen. Zo zou ik nooit een felroze hardloopbroek met knalgele stippen reviewen of niet snel een sapjeskuur uitproberen (bij de gedachte alleen al gaat mijn maag knorren). In deze blog wil ik het hebben over samenwerkingen achter de schermen van Instagram. Want ja, daar speelt veel meer dan dat jij waarschijnlijk denkt…

Zo kreeg ik een paar weken terug een mailtje over een samenwerking met een fitnessmerk. Of ik twee keer per week een foto wil posten van een outfit? Deze mocht ik dan zelf uitkiezen. Wat ik bij zo’n aanvraag dus als eerste doe? Uitzoeken of de stijl van het merk bij mij past. En dat was zo, ik raakte meteen een beetje verliefd op de kleding!

‘Het leek mij een goede deal…’

Wat ik hiervoor terugkreeg? Een gratis pakketje kleding per maand én een maandelijkse vergoeding. Het leek mij een goede deal…

Een weekje later kwam mijn pakketje keurig op de afgesproken datum binnen. Ik vond de outfit héél tof maar wat bleek, ik was niet de enige die benaderd was. Ik zag namelijk 1 voor 1 een fotootje voorbijkomen van een blogger in een zo’n zelfde pakje. ‘Ho eens even dacht ik.’ Hier had ik helemaal niet over nagedacht. Hoewel ik dus wel achter de stijl van het merk sta, had ik toch een naar onderbuikgevoel gekregen van deze samenwerking…

Ik laat met mijn blog steeds weer een stukje uit mijn leven zien. Ik post over wat ik leuk vind en over wie ik ben. Ik probeer dit samen met mijn passie voor fotografie en schrijven op een originele manier en eigen stijl over te brengen. Maar met een outfit die heel Instagram heeft gekregen ben ik natuurlijk niet meer uniek. Ik vind het heel tof dat ik steeds meer dingen kan en mag uitproberen voor mijn blog maar ik ben ermee begonnen als hobby. Dit wil ik ook graag zo houden. Het is niet mijn intentie om er echt mijn centjes mee te gaan verdienen… Maar ja Jip, je hebt wel ja gezegd tegen dit bedrijf. Ik zat dus vast aan een samenwerking waar ik voor mijn gevoel niet helemaal achter stond. Eigen schuld, dikke bult…

‘Al met al, zie ik het als een leerpunt voor mezelf.’

Maargoed, ik kom mijn afspraken wel na en post netjes de afgesproken fotootjes. Hier kan ik natuurlijk wel leuk mijn eigen draai aangeven. Vanochtend heb ik mijn laatste post online gezet en meteen een mailtje gestuurd dat de samenwerking voor mij helaas niet werkt.

Al met al, zie ik het als een leerpunt voor mezelf. Ik wil meer gaan nadenken over welke samenwerkingen ik aanga, in plaats van alles van bedrijven aan te nemen. Gratis kleding is natuurlijk leuk om te krijgen, maar uniek zijn vind ik veel belangrijker! Gelukkig begrijp ik steeds meer van wat er allemaal achter de schermen speelt bij Instagram. Helaas, niet altijd volgens de realiteit…. Iets waar ik als blogger dus steeds beter over na moet gaan denken! *Zucht* dit verhaaltje moest ik eventjes kwijt. 😉

 

Liefs,
Jip

There are 4 comments for this article
  1. Irma 9 juni 2017 16:41

    Grappig, volgens mij weet ik précies over welk merk je het hebt. Opeens was het werkelijk waar overal op instagram, tot irritatie aan toe. Goed dat je deze ontdekking voor jezelf hebt gedaan! En eerlijk is eerlijk: je foto’s met dit merk aan waren erg mooi en leuk. En dat heeft totaal niets met het merk te maken. 😉

  2. Pingback: Friday favourites #44 – Jipsanders.com
  3. Iris 16 juni 2017 11:42

    Zo blijf je authentiek en geen eenheidsworst. Respect. Als ik naar mijn eigen keuze van sportkleding dan kies ik toch wel vaak hetzelfde merk. Omdat het lekker zit, omdat mooi staat, goed blijft na tig x wassen en hun slogan is me op het lijf geschreven. Mochten ze mij benaderen dan zou ik meteen ja zeggen, ik draag het toch al. Maar ik heb (nog) geen instagram account ?.

  4. Pingback: Friday favourites #44 – Jipsanders.com

Geef een reactie