Kriebels van dat ‘fitgirlbeeld’…

waarhaalikmijnmotivatievandaanEiwitshakes, krachttrainingen en hardloopwedstrijden… Of toch wijntjes, pizza’s en brownies…  Wat wil ik nu eigenlijk overbrengen met mijn blog?

Ongeveer 2,5 jaar geleden ontdekte ik de wereld van de krachttraining en de resultaten als je daarbij op je voeding let. Ik ging me verdiepen in een gezonde levensstijl en probeerde mijn balans hierin te vinden. Ja, ik heb dus een tijdje meer op mijn voeding gelet dan anders. Puur uit interesse.

Als ik dit te horen krijg, denk ik altijd ‘Ai’!

‘Jip, jij hebt toch een blog over ‘gezond eten’ en ‘veel sporten”. Als ik dit te horen krijg, denk ik altijd ‘Ai, dit is eigenlijk niet helemaal wat ik wil overbrengen.‘ Ja, ik vind sporten erg leuk en probeer andere mensen hierin te motiveren maar zoals ik beschreef in de inleiding zie je op mijn Instagram en Facebook plaatjes voorbij komen van zowel ‘ongezonde’ als ‘gezonde’ hapjes en activiteiten. Dat is juist net wat ik wil laten zien! Afwisseling tussen een gezonde salade en genieten van een grote zak chips op de bank onder het genot van een wijntje (of 4).

‘Een dag zonder chocolade, is een dag niet geleefd…’

Ben ik voor mijn gevoel té ‘gezond’ en té ‘sportief’ bezig? Hoewel mensen dat misschien wel zo vinden, heb ik dat gelukkig nooit zo ervaren. Dan is het goed, toch? En geloof me, ook bij een ‘gezonde’ levensstijl kun je genoeg van lekkere dingen genieten. Want zoals ik altijd denk: een dag zonder chocolade, is een dag niet geleefd… 🙂

Hoe houd ik die balans?

Zo kies ik bijvoorbeeld wel vaker voor de gezonde variant van frietjes gemaakt van zoete aardappel (receptje vind je hier) maar doe ik daar wel een flinke klodder knoflooksaus bij! Zo onbijt ik bijvoorbeeld vaak met havermout maar doe ik er wel genoeg nootjes, rozijntjes, dadels of chocolade bij… En door sporten te kiezen die ik écht leuk vind, houd ik het allemaal vol. Kortom, zoek bij wat je past en geniet zeker op zijn tijd van lekkere dingen! Dit probeer ik over te brengen met mijn account.

Je mag me een fitgirl blijven noemen hoor!

Ik hoop dat jij als volger zo’n beeld hebt van mijn blog. Want die #fitgirl en #gezondbezigzijn termen doen mij dus soms wel laten schrikken. Je mag me een fitgirl blijven noemen hoor (sporten daar word ik gewoon heel blij van) maar ik hoop dat je door hebt dat ik ook dagelijks geniet van lekker eten. Dat is toch veel te lekker om te laten liggen! Mijn boodschap van vandaag: GENIET!

Liefs,
Jip

 

There are 2 comments for this article
  1. Rosemarijn 19 juni 2017 16:16

    Precies daarom vind ik jouw blog zo fijn! Dat je het ene moment schrijft over je havermout of een hardloopwedstrijd, maar in de volgende blogpost het weer hebt over een festival of inderdaad chocolade. Die balans is inspirerend en heel fijn 🙂

  2. Jana Six 19 juni 2017 19:56

    Perfecte boodschap zou ik zo zeggen ? balans vinden is heel belangrijk!

Geef een reactie