Dit doe ik het liefste in de sportschool.

klimmenIk weet nog goed dat ik voor het eerst Basic Fit binnenwandelde en die tientallen fitnessapparaten zag staan… Help, wat kun je veel doen! Dan heb ik het nog niet gehad over al die losse gewichtjes bij de spiegels. Kortom, er zijn oneindig veel verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren in de sportschool.

Zo vindt de ene persoon het misschien fijn om een half uurtje op de crosstrainer te staan, terwijl de andere persoon misschien liever alleen maar met gewichten traint.  Ik heb ondertussen mijn eigen weg gevonden tussen al die mogelijkheden in de sportschool. Met ‘mijn eigen weg’ bedoel ik dat ik oefeningen doe die voor mij werken, die ik leuk en fijn vind om te doen! Wat ik het liefste doe in de sportschool? Dat vertel ik in deze blog! Lees je mee? 

‘Op deze manier heb ik er het meeste plezier in.’

Als ik Basic Fit binnenstap, heb ik vaak wel al een plannetje bedacht van wat ik allemaal wil gaan doen. Ik volg zelf niet een bepaald trainingsschema omdat ik heb gemerkt dat op gevoel trainen het beste bij mij past. Op deze manier heb ik er het meeste plezier in. Als ik in de sportschool ben, kies ik vaak voor oefeningen met gewichten. Cardio trainingen doe ik toch vaak in de buitenlucht. Hierbij kun je denken aan een rondje hardlopen door de bossen of een potje voetbal. Af en toe vind ik het wel fijn om bijvoorbeeld even mijn benen los te fietsen of warm te worden op de crosstrainer. Cardio- en krachtoefeningen kun je natuurlijk heel gemakkelijk afwisselen!

‘Mijn 5 favoriete fitnessoefeningen!’

In deze blog geef ik een overzicht van mijn 5 favoriete fitnessoefeningen in de sportschool. Wil je meer weten over de uitvoering van de oefeningen? Dan kun je dat heel gemakkelijk opzoeken in de Basic Fit app! Ik vertel in deze blog vooral waarom ik deze oefeningen zo leuk vind om te doen!

1. Military press!
Deze oefening staat op nummer 1. Waarom? Omdat ik hier echt al mijn energie in kwijt kan. Je kunt namelijk met al je kracht de barbell in de lucht duwen. En je ziet er ook nog eens heel sterk uit! 😉

2. Deadliften!
De tweede oefening in mijn lijstje van favorieten is het deadliften. Ook dit is een grote oefening. Met ‘grote’ oefening bedoel ik dat je veel spieren in je lichaam tegelijk traint. Ook bij het deadliften kan ik al mijn energie kwijt!

squatten

3. Squatten!
Ik denk dat iedereen deze oefening wel kent. Met of zonder gewicht, spierpijn is gegarandeerd. Dat vind ik zo fijn aan deze oefening. Je voelt de dag erna sowieso dat je niet voor niets hebt getraind!

4. Bankdrukken!
Met deze oefening kun je jezelf erg goed uitdagen. Steeds doe ik een beetje meer gewicht op de stang. Langzaam wen ik aan de beweging van de oefening en ik merk beetje bij beetje dat ik sterker word. Ik kan je vertellen, dat geeft een kick! Ik zorg vaak wel dat een sportmaatje klaarstaat voor als ik de stang niet meer omhoog krijg…

pullups

5. Oefeningen met eigen lichaamsgewicht!
Mijn laatste favoriet(en)? Dat zijn oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht! Voorbeelden hiervan zijn pull ups of klimmen aan de monkey bar! Hierbij zijn geen gewichten nodig maar daag je jezelf uit met het gewicht van je eigen lichaam. Ik kan je vertellen, dat is zwaarder dan je denkt!

Al met al, kan ik vaststellen dat ik het liefste oefeningen doe waarbij al mijn spieren in mijn lichaam moeten meewerken, ‘grote’ oefeningen dus waar je veel spierpijn van krijgt! Wat doe jij het liefste in de sportschool? Let me know!

Liefs,
Jip

 

 

There are 2 comments for this article
  1. Jana Six 22 juni 2017 13:48

    Ik doe eigenlijk dezelfde dingen graag ? behalve de military press. Ik vind oefeningen met lichaamsgewicht ook heel leuk. Ik voel me dan sterk omdat ik bb mijn eigen lichaam

  2. Jana Six 22 juni 2017 13:49

    Omdat ik dan bv mijn eigen lichaam kan omhoog drukken*

Geef een reactie