Friday favourites #48: vakantie special

Het is vrijdag en ik ben weer terug van mijn heerlijke zomervakantie in Italië. Helemaal uitgerust, gemotiveerd én ook wel een beetje gebruind 🙂 (jeeej). Tijd voor weer een nieuwe friday favourites. En omdat ik zoooveel favoriete momentjes heb meegemaakt afgelopen week, maak ik er een vakantie special van! Van pizza’s (dûhh) tot italiaanse ijsjes maar ook iets met fietsen door de iets te steile bergen, een dronken avond en de mooiste stad die ik ooit heb gezien. Kijk je mee?

Favo uitzicht: balkon!
uitzichtbalkon.jpg
uitzicht2
Mijn reactie toen ik voor het eerst dit uitzicht zag? ‘WAUW!’ Iedere ochtend wakker worden met dit beeld is geen straf hoor!

Favo avondeten: Pizza natuurlijk!
pizza1pizza2
Dit had je wel kunnen raden denk ik. Het is ook zeker niet bij eentje gebleven. Iedere keer een maaltje om mijn vingers bij af te likken! 😉

Favo ijsje: alles met chocolade! (Of cookies)
ijs1ijs2
Zoveel ijs, zoveel smaken en zo vaak een mogelijkheid om een toetje te nemen! Mijn favoriete smaken? Hier komen ze: Chocolade, cookies, oreo, nutella, hazelnoot, cheesecake, vanille en karamel! YUMMIE.

Favo night: drankjes doen en stappen!
drankjes2drankjes1drankjes3
Behalve het zonnen en de culturele activiteiten waren we ook zeker in voor een aantal avondjes stappen. Helaas vonden we geen twee glazen in ons hotelkamer dus werd ik iedere keer gedwongen om uit de fles te drinken…  Alles mag op vakantie zullen we maar zeggen ;). Eerst gezellig kletsen op ons balkon en dan hop naar de club om dansjes te doen!

Favo stad: Venetië!
venetie1venetie2venetie3venetie4
Deze dag was het tijd om eens iets van de cultuur in de omgeving te bekijken. WAUW!!! Wat is Venetië mooi. Met de kleine straatjes, de kleurrijke gebouwen, het groene water en de vele bootjes. Ik was er al eerder geweest maar dat is alweer een tijdje geleden. Weer verbaasde de stad mij. Ben je een keer in de buurt? Dan raad ik het zeker aan om hier heen te gaan! (P.s. bij de bekende plekken zoals het San Marcoplein en de Ponte di Rialto is het waarschijnlijk poepiedruk. Dus zoek de kleine straatjes op en ga hier lekker verdwalen! #tipvanjip)

Favo workout: fietsen!
fietsen1fietsen2
Ook gingen we een dagje de natuur in! We huurden twee mountainbikes en gingen op pad. Wel iets vermoeiender dan ik van te voren had ingeschat maar dat was ook wel een beetje te verwachten met 35+ graden en bergjes met een helling van maarliefst 15%…. Toch vond ik het een hele toffe ervaring!

Favo ontdekking: het zwembad is roze?!
rozezwembad1rozezwembad2
Dat moment dat je terug bij het hotel komt en het zwembad opeens roze is! Dit was ten ere van het Italiaanse feest ‘La notte rossa’. Waarbij alles en iedereen roze kleurt.

Favo ontbijtronde: Nutella!
nutella.jpg
Logisch toch?!

Favo zomers kledingitem: rokje!
rokje1rokje2venetie5
Hoewel ik in Nederland in het dagelijks leven niet vaak te vinden ben in een rokje of jurkje vind ik dit in de zomer wel echt heel fijn! Het waait lekker door en dat is toch wel fijn met 30+ graden. Meer mensen die net als ik op (zomer)vakantie veel vaker rokjes/jurkjes dragen?

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie