Running diary: ren ik weer een halve marathon dit jaar?

img_6949Een aantal hele gezellige verjaardagsfeestjes, een weekendje op pad met vriendinnen, een weekje naar Italië met le boyfriend… Soms liggen mijn prioriteiten even ergens anders dan het hardlopen. (Ik denk dat meer mensen dat wel zullen herkennen). Ga ik ondanks deze andere prioriteiten dit jaar toch weer een halve marathon rennen? Je vindt het antwoord in deze blog!

‘Om deze reden heb ik besloten…’

Vorig jaar juni rende ik mijn allereerste halve marathon ooit. Ik haalde de finish wel maar dacht tegelijkertijd ook: ‘Jip dit doe je nooit meer!’ Door een enkelblessure had ik niet kunnen trainen waardoor ik gedurende de 21 kilometers alleen maar bezig was met overleven. Ik moest en zou de finish halen. Het was me gelukt, maar dus niet op een leuke manier.

Een paar maanden later deed ik een tweede poging, weer haalde ik de finish en dit keer had ik ook zeker kunnen genieten! Van de duizenden mensen langs de kant en de adrenaline als de finish in zicht komt. Ik vond het geweldig. Om deze reden heb ik besloten om dit jaar weer mee te doen met de halve marathon in Eindhoven! Mijn doel voor komende 8 oktober? Natuurlijk een mooie tijd neerzetten maar ook zeker kunnen genieten van de wedstrijd!

‘Mijn doel is om de komende 10 weken…’

Daarom start ik vanaf NU serieus met trainen. Geen excuses meer, GEWOON GAAN. Ik heb voor mezelf een hardloopschemaatje opgesteld waar ik mij aan wil houden. Omdat ik zelf geen hardloopexpert ben, heb ik heel eenvoudig gegoogled naar ‘hardloopschema’s halve marathon’. Op basis daarvan heb ik een schemaatjes opgesteld waarbij ik mij goed voel. Mijn doel is om de komende 10 weken twee keer in de week een rondje te gaan hardlopen. Daarbij vind ik het belangrijk dat ik voldoende rust kan pakken tijdens de runs in en wil ik ook tijd en energie over houden voor andere sporten die ik leuk vind!

‘Het helpt om je hardloopprestaties te verbeteren…’

Ik wil mijn afstanden geleidelijk gaan opbouwen met tussendoor een intervaltraining HOO. WACHT. Jip een intervaltraining?! Ja ik ben er geen liefhebber van maar ik lees veel dat dat helpt om je hardloopprestaties te verbeteren. Ik zal er dus aan moeten geloven… Nouja, het hoeft natuurlijk niet maar het maakt me wel benieuwd!

‘Laten we elkaar motiveren…’

Komende weken zal ik mijn hardlooptrainingen met jullie delen via Instagram. Bovendien zal ik regelmatig een nieuwe running diary online zetten met hoe het ervoor staat met de halve marathon trainingen. Gaat het me goed af? Of heb ik ook jullie motivatie nodig? Laten we elkaar motiveren zodat we allemaal ons doel kunnen behalen!

Ik ben er in ieder geval klaar voor!
Wie zie ik nog meer zondag 8 oktober aan de start?

Liefs,
Jip

 

 

There are 6 comments for this article
 1. Thomas groenendaal 18 juli 2017 19:08

  Heeey Jip!!!
  Spannend he zo’n aanloop naar een halve marathon toe?

  Ik ben Thomas Groenendaal en ik ga mijn eerste halve marathon lopen(Eindhoven)!

  Hoe was jou eerste ervaring? En wat zijn jouw tips die ik mee kan nemen? Wat raad je me af? En wat raad je me aan!?? Hoop graag snel wat van je te horen!! Succes alvast Jip!

  Fijne avond
  Groetjes Thomas

 2. Pingback: Friday favourites #50 !!! WIN-ACTIE – Jipsanders.com
 3. Pingback: Friday favourites #50: win-actie – Jipsanders.com

Geef een reactie