Hoe blijf ik gemotiveerd om te sporten?

waarhaalikmijnmotivatievandaanVijf keer in de week sporten? Voor de ene persoon is dit een gewoonte, de andere persoon wordt al moe bij de gedachte. Hoe ik gemotiveerd blijf om te blijven sporten? Dat vertel ik in deze blog! Lees je mee?

Doelen stellen

Als ik merk dat ik de motivatie een beetje kwijtraak dan vind ik het tijd voor nieuwe doelen. Hierbij kun je denken aan het inschrijven voor een 10 kilometer hardloopwedstrijd of het uitproberen van nieuwe oefeningen in de sportschool. Als ik geen doel heb dan kan het zijn dat ik de uitdaging in het sporten mis én dan mijn motivatie verlies. Hierdoor kost het mij (en misschien is dit voor jou ook zo) meer moeite om mezelf in mijn sportkleding te hijsen en de deur uit te gaan. Heb ik volgende maand bijvoorbeeld een 10 kilometer wedstrijd gepland staan? Dan weet ik waar ik het voor doe!

basicfit2.jpg

Sport samen!

‘Maar ik lig zo lekker’ of ‘Ik ben toch iets meer moe dan ik had verwacht en ik heb morgen best wel een drukke dag op werk.’ Juist, dit zijn voorbeelden van excuses die vast wel eens door je hoofd spoken op het moment voordat je naar de sportschool wilt gaan. Maar heb je afgesproken om samen met je trainingsbuddy te gaan sporten? Dan kun je hem/haar natuurlijk niet in de steek laten! Grotere kans dat je wint van de excuses en je trainingsbuddy steunt (dat is in ieder geval bij mij zo).

En psssst! Er is nu ook een actie bij Basic-Fit waarbij je je vrienden twee weken gratis kan laten sporten! Je hoeft alleen maar een flyer bij de balie in te vullen om aan te geven wie je mee wilt nemen en jouw vriend(in) krijgt een mail waarmee hij/zij een sportpas voor twee weken kan ophalen (geldig tot 13 augustus). Hoe makkelijk kan het zijn? J Dus, waar wachten jullie nog op? LET’S GO!

Instagram

Het klinkt gek maar ik raak ook gemotiveerd door Instagram. Zodra iemand een motiverend plaatje online zet dan denk ik KOM OP JIP. Nu is het jouw beurt. Dit is ook de reden dat ik vaak sportplaatjes deel op mijn eigen Instagram. Om andere mensen van de bank af te schoppen! 😉

Last but not least!

Ik sluit af met het aller aller belangrijkste: KIES EEN SPORT DIE JIJ LEUK VINDT. Houd jij van fietsen? Nou, spring die fiets op of kies voor een les virtual cycling (of een live les natuurlijk). Of ben jij toch meer van het dansen? Dan kun je bijvoorbeeld een les Zumba of Virtual Dance volgen! Er zijn zoveel verschillende sporten, lessen en workouts, dat er echt wel iets te vinden is dat bij jou past, wat jij leuk vindt om te doen en waar jij je goed bij voelt. Dus ga eens op onderzoek uit en ontdek wat er allemaal te doen is. En geloof me, als je iets leuk vindt, dan vind je die motivatie vanzelf wel!

Hopelijk helpen deze tips je om komende zomermaanden naast alle feestjes en lekkernijen alsnog naar de sportschool te sturen! 😉 Succes, je kan het!

Liefs,
Jip

be the first to comment on this article

Geef een reactie