Je ziet niet altijd de hele waarheid…

Zwemmen in een roze gekleurd zwembad, pizza’s eten op een schoon wit zandstrand en fietsen door de Italiaanse bergen met een zonnetje en een strakblauwe lucht. De foto’s die je op mijn instagram voorbij zag komen gedurende mijn weekje in Italië lieten mijn perfecte vakantie zien… Of toch niet helemaal? In deze blog een stukje over ‘Je ziet niet altijd de hele waarheid’… Lees je mee?

‘Een mooie quote van Google geplukt…’

Want wat laat een foto nou eigenlijk zien? Het is een plaatje van één kort moment. Waarschijnlijk met een perfect rijmend onderschrift of een mooie quote geplukt van Google. Ook ik vind het leuk om mooie plaatjes te schieten en te posten. Daarbij vind ik het ook belangrijk dat je beseft dat het een momentopname is.

voetballen.jpg
Zo postte ik op mijn eerste vakantiedag deze foto, voetballend op een wit zandstrand en geen wolkje in de lucht. Alsof ik 100 keer achter elkaar het balletje aan het hooghouden was. In werkelijkheid ging ik kapot van de pijn van het loeihete zand onder mijn voeten en schreeuwde ik na 3 keer hooghouden naar mijn vriend of er een geschikte foto tussen zat!?

pizza2
Een aantal dagen later postte ik deze foto waarbij je me ziet genieten van een heerlijke Italiaanse pizza! Wat je niet weet is dat ik een half uur later enorm veel last had van buikpijn. De pizza was verrukkelijk maar twee dagen pizza achter elkaar dat vond mijn maag een minder goed idee…

venetie1venetie2venetie3
Deze foto’s die naar mijn mening zo op een ansichtkaart gedrukt kunnen worden, laten de mooie stad Venetië zien. En wederom zijn het weer momentopnames… Je weet namelijk niet dat we vier uur lang heen en vier uur lang terug (exclusief de vertraging) in de trein hebben gezeten om naar Venetië te komen. Naar mijn mening zeker de moeite waard maar jeetje wat was het een lange rit!

rozezwembad2rozezwembad1
Een roze gekleurd zwembad?! *Perfect voor een instagram foto* was meteen mijn gedachte. Het lijkt alsof ik lekker aan het genieten ben maar stiekem was het water heel erg koud. BRRRRRR.

uitzicht1
Een sappige watermeloen én super uitzicht én….. een keelontsteking. De koude watermeloen moest de pijn in mijn keel voor een klein moment wegnemen. Gelukkig heb ik er maar twee dagen last van gehad maar toch, iets wat je niet wilt hebben op vakantie!!

rokje2
Last but nog least, nog een lachwekkende anekdote om het goed af te sluiten. Dit zwarte, zomerse rokje heb je ook meerdere keren voorbij zien komen op mijn Instagram. De toch wel wat plakkerige stof van het rokje was tijdens een toiletbezoekje in de trein achter mijn onderbroek blijven haken… Pas toen ik de derde treincoupé doorliep wenkte een oud Italiaans vrouwtje mij. Ze brabbelde iets in het Italiaans wat ik natuurlijk niet verstond maar toen ik naar mijn eigen blote billen keek (en de lachende mensen in de coupé) wist ik genoeg 😉 OOPS…. Gelukkig gebeurde dit in Italië 😉

‘Iedereen heeft weleens een kutdag, een pijntje/blessure of genante blunder… ;)’

Begrijp het niet verkeerd! Ik heb deze blog met een knipoog geschreven want ik heb echt een topvakantie gehad!! Volgende keer zou ik het niet anders willen doen! Op het blote billen incident met het plakkerige rokje na dan. 😉 Maar ik hoop dat het een beetje duidelijk is dat foto’s echt niet altijd een ‘perfect’ plaatje laten zien. Want zoals ik met de titel al duidelijk wil maken: ‘Je ziet niet altijd de hele waarheid’. Iedereen heeft weleens een kutdag, een pijntje/blessure of gênante blunder… 😉

Liefs,
Jip

There are 5 comments for this article
 1. aluminium folie 24 juli 2017 12:50

  Leuk om te lezen, en inderdaad schijn kan bedriegen, ook bij foto’s. Liefs xx Leen
  P.S. Hoe cool is dat zwembad ?!! ?

 2. Anne 24 juli 2017 13:20

  Hihi, geweldig!
  Heb jou blog pas kortgeleden ontdekt maar dit soort artikeltjes maken het heerlijk om te lezen 🙂

 3. Jana Six 24 juli 2017 18:10

  Wat een originele blogpost! ? interessant om ook eens te weten wat de mindere kantjes zijn

 4. Pingback: Friday favourites #50 !!! WIN-ACTIE – Jipsanders.com

Geef een reactie