Hoe blijf ik fit in de zomer?

Misschien herken je de volgende periode wel: de ene dag drink je koude biertjes op een festival, de volgende dag bestel je een schaal nacho’s (met extra kaas!) tijdens een terrasdate, gevolgd door een week lang ontbijt-buffet op je vakantie in het zonnige zuiden. Dan is het ook nog té mooi weer om naar de sportschool te gaan en té warm om bijvoorbeeld te gaan hardlopen…. Hoe blijf je dan in hemelsnaam fit gedurende de zomer? In deze blog vertel ik, hoe ik dat aanpak. Lets go.

‘Een week lang pizza…’

Ik houd van feestjes (mocht dat nog niet duidelijk zijn). En dan het liefste feestjes MET zon ÉN lekker eten. Op de een of andere manier is mijn zomer altijd helemaal volgepland met die leuke feestjes. Zo begon ik deze zomer (zoals altijd) met mijn eigen verjaardag. En ja dat vierde ik goed! Na dit feestje had ik een voetbaltoernooi waarbij de focus meer was gericht op de alcoholische versnaperingen dan de bal… Hierna had ik weer een aantal verjaardagsfeestjes, gevolgd door een week lang pizza’s eten in Italië. Daarna begonnen de Vierdaagse feesten in Nijmegen (en nee, ik liep niet mee). Hier zie je het al, een feestje aan het begin van de zomer, gevolgd door weer een feestje, nog een feestje en nog een feestje… Hoe zorg ik ervoor dat ik me toch fit blijf voelen?

‘At ik gewoon een bakje kwark met havermout…’

Er is eigenlijk één belangrijke factor waardoor ik mijzelf fit blijf voelen. Dat is dat ik in die leuke tijden vol feestjes, mezelf zoveel mogelijk aan mijn normale eetpatroon houd. Dit betekent dat ik mijn dag altijd begin met een goed, voedzaam ontbijt. Ook probeer ik normaal te lunchen en kies ik voor zo ‘gezond’ mogelijke tussendoortjes als ik thuis ben. En ja, dit ‘normale eetpatroon’ zal iets meer aangevuld worden met ijsco’s en alcoholische versnaperingen. Dat is nu eenmaal zo. Met een gezonde basis kom je dus al een heel eind.

Zo dronk ik bij de feestjes vaak alcohol en at ik ook regelmatig buiten de deur (meestal is dit niet zo heel erg gezond). Maar in de ochtend at ik gewoon weer een bakje kwark met havermout en fruit. Op deze manier eet ik toch redelijk ‘normaal’.

‘Sporten hoeft echt niet vervelend te zijn!’

Een andere tip wat voor mij werkt is de workouts zoveel mogelijk naar buiten  verplaatsen! Maak een mooie wandeling met een vriend of vriendin door een bosrijke omgeving, ga tijdens je zomervakantie lekker veel zwemmen in de zee of haal je skeelers uit de kast en maak een mooie ronde door de buurt. Wees creatief, want sporten hoeft echt niet vervelend te zijn!

‘Het allerbelangrijkste!’

Al met al, vind ik het allerbelangrijkste dat je geniet tijdens je zomer! Ook is het écht niet erg als je je een weekje niet aan je ‘normale’ voedingspatroon houdt. Tijdens mijn weekje in Italië startte ik de dag vaak met chocolade (#Nutellaaaaaa!), lunchte ik waar ik zin in had en ging mijn keuze voor het avondeten vaak uit naar een grote pizza (met als toetje ijs!!).

Een ‘gezond’ voedingspatroon had ik gedurende deze week dus zeker niet. Door de week erna weer gewoon ‘normaal’ te doen, voelde ik mezelf al snel weer fit! Maak je niet te veel druk over sporten en ‘gezond’ bezig zijn en GENIET. Zodat je na deze dagen weer helemaal opgeladen bent om te knallen!

Ben jij bezig met fit blijven tijdens de zomer? Let me know!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Rosemarijn 26 juli 2017 17:34

    Superfijne blog! Ga overmorgen naar Oostenrijk en vind dit dat heel motiverend/ fijn om te lezen. Ben best “bang” voor veel ongezond eten, maar het moet gewoon kunnen. Top dat je hierover schrijft!

  2. Jana Six 28 juli 2017 22:24

    Tijdens de zomer geraak ik niet vaak in de fitness, zeker als ik herexamens heb maar ik probeer wel fit te blijven door te wandelen, homeworkouts, yoga… op reis kijk ik ook niet naar mijn eten maar als ik thuis ben wel en als ik een feestje heb, probeer ik voor de rest van de dag wat op mijn eten te letten ?

Geef een reactie