10 x eten voor op een festival.

vertrek.jpgAfgelopen weekend was het eindelijk zover! Ik mocht een weekendje feesten op het Solar Festival 2017! Samen met een vriendinnetje verzamelde ik verschillende spullen die handig zijn voor een kampeer/feest weekend. Denk aan een tent, een luchtbed, een slaapzak enzovoorts. Maar toen werd het lastig…

We houden allebei van lekker eten maar met ons #studentenbudget konden we niet iedere keer eten op het festival halen (als je een festivalganger bent dan weet je dat dat best duur is allemaal). We waren natuurlijk wel van plan om af en toe een lekker broodje of pizzapunt te halen maar ontbijt en lunch wilden we eigenlijk zo veel mogelijk zelf meenemen. Op Instagram vroeg ik jullie naar ideeën. Welke voedsel blijft een aantal dagen houdbaar en blijft ook lekker?! (Even voor de duidelijkheid > we hadden geen koelkastje of gaspitje!)

Dankzij jullie tips is het uiteindelijk gelukt! We hebben lekker kunnen ontbijten en lunchen met eten dat we zelf hadden meegenomen. Ga jij binnenkort ook een paar dagen naar een festival en heb je net als ik geen idee welk voedsel handig is om van te voren in te slaan? Lees dan snel verder! 😉

kantenklarepannenkoeken.jpg

1. Kant en klare pannenkoeken!
Dit was mijn een van mijn favoriete kant en klare maaltijden! Pannenkoeken blijven best een paar dagen houdbaar, ze zijn koud en ik vind ze ook lekker! Ik besmeerde de pannenkoeken met Nutella of pindakaas, deed er vervolgens een aantal schijfjes banaan op et voilá! Breakfast was served.

knakworsten.jpg

2. Broodjes met knakworst en mayonaise!
Broodjes knakworst, de tweede favoriet! Deze maaltijd laat goed zien dat lekker eten lang niet altijd moeilijk hoeft te zijn. Beleg een paar bolletjes met knakworsten, doe er een vleugje mayonaise overheen en je hebt meteen een goede bodem voor de rest van de festivaldag!

3. Appels
Ik merkte dat ik af en toe zin had in iets fris. De appeltjes die ik meegenomen had waren voor mij dus ideaal!

4. Krentenbollen
Altijd lekker en het blijft zeker een aantal dagen goed!

5. Peperkoeken
Handig mee te nemen, makkelijk in plakken te snijden en deze koek vult. Een perfect festivaltussendoortje als je het mij vraagt!

 6. Koekjes
Koekje erbij? Die mogen natuurlijk niet missen. YUM!

boodschappen

7. Crackers
Crackers zijn handig omdat je ze met van alles kunt beleggen. Pindakaas, Nutella, Smeerkaas, Hummus…. Waar je maar zin in hebt!

8. Mueslibollen/ mueslirepen
Net als krentenbollen, lekker én zeker een aantal dagen houdbaar!

9. Eiwitshakes
Een eiwitshake om toch even gezond te doen én heerlijk als je ’s ochtends wakker wordt met nadorst! 😉

 10. Chips
Chips smelt niet, wordt niet taai (als je de zak in 1x op eet 😉 )…. Ook ideaal dus!

tentje.jpg

Geloof me, als je dit eten inslaat dan zul je niet verhongeren tijdens je feestweekend! 😉

HAVE FUN!

Liefs,
Jip

There are 2 comments for this article
  1. Pingback: Friday favourites #52 – Jipsanders.com
  2. Pingback: Friday favourites #52 – Jipsanders.com

Geef een reactie