Foodtour in Tilburg met 7 toffe hotspots!

Ik weet dat er genoeg leuke hotspots zijn in steden als Amsterdam, Utrecht of Den Bosch… Maar hotspots in Tilburg? Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet veel kon opnoemen. Gelukkig is daar verandering in gekomen! Want Anne (van www.annetravelfoodie.com) wilde laten zien wat haar stad Tilburg voor leuks (én lekkers!) te bieden heeft. Ga je binnenkort een dagje naar Tilburg? Lees dan snel eventjes verder! 😉

Hotspot 1! >> Buutvrij

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset
We startten de tour met een kopje koffie/thee bij het creatieve koffiecafé Buutvrij, waar ik de andere meiden ontmoette.  Wat mij opviel aan Buutvrij was het heerlijke huiskamergevoel en het ‘rauwe’ en ‘kunstzinnige’ interieur. Van een lunchafspraakje tot werkplek, het kan hier allemaal! En dan ook nog onder het genot van een lekker kopje koffie, een taartje en/of belegd broodje… De eerste hotspot is goedgekeurd!

Hotspot 2! >> Pleïade

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetVervolgens aten we een chocolade taartje bij het bio café van Pleïade. Ben je geïnteresseerd in bewustwording en spiritualiteit? Dan is dit bio café iets voor jou! Behalve een eetcafé zijn er ook allerlei spulletjes te koop. Van inzicht en tarot kaartjes tot edelstenen en van inspirerende boeken tot kleurrijke sieraden.

Hotspot 3! >> Tien Tilburg

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset
Dit was mijn favoriete hotspot! Waarom? Omdat de uitstraling helemaal past bij mijn stijl! We kregen goed belegde tosti’s (met van dat lekkere dikke brood, LIKE). Hoewel het eten in deze lunchbar er heerlijk uitzag, lag mijn aandacht toch al snel bij het achterste gedeelte van deze conceptstore. Bij Tien Tilburg kun je namelijk niet alleen lekker eten, maar ook goed shoppen! Van woonaccessoires tot toffe kledingitems. Ik ben fan. 🙂

Hotspot 4! >> Locals

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetOok bij Locals werd ik overvallen door een huiselijke sfeer. Ben je op zoek naar een knus barretje waar je wilt genieten van een kopje koffie/thee en een stukje taart? Dan is Locals iets voor jou! Nog een opvallend dingetje, bij Locals branden ze hun eigen koffie. Heel tof!

Hotspot 5! >> Eatonomy

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetOjee, alweer taart. Wat vervelend… 😉 Dit keer geen chocolade maar een lemon taartje! Deze knusse lunchroom zit boven de winkel WAAR. Ik moet zeggen dat ik hier ook helemaal los zou kunnen gaan met shoppen! Van leuke tasjes tot inspirerende boeken en heel veel leuke plantjes… HEBBEN HEBBBEN HEBBEN graag. Ben je op zoek naar een duurzaam cadeautje en wil je tussendoor wat lekkers eten? Dan zou ik zeggen, ga snel naar WAAR en Eatonomy!

Hotspot 6! >> Eetbar De Wagon

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 preset
Onze reis ging verder en we stapte De Wagon in. Jeetje, wat een tof en goed doordacht concept is dit! Echt ALLES was vormgegeven naar het thema van een wagon. Zo is dit treinstel geheel omgebouwd naar een eetcafé en kun je eten gedurende twee verschillende ‘ritten’ (lunch en diner). Met de creatieve gerechtjes en lekkere wijntjes kun je even helemaal ‘ontsporen’!

Hotspot 7! >> De Houtloods

Processed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetProcessed with VSCO with f2 presetDe Houtloods, zoals de eigenaar zegt ‘het luxere broertje van De Wagon’ geeft juist een open en lichtere uitstraling. Net als bij De Wagon wordt hier gewerkt met creatieve gerechtjes waar je heerlijk culinair kunt eten.

Dat was het dan, de foodtour was ten einde. Ik heb Tilburg vanuit verschillende stijlen gezien en je hebt gelijk Anne! Ook Tilburg heeft zeker voor ieder wat wils te bieden! Met een volle buik (gevuld met taartjes, tosti’s en andere hapjes) en zeer tevreden ging ik weer terug naar Nijmegen.

Bedankt meiden voor de gezelligheid! En nog even een extra applausje voor Anne, heel goed georganiseerd!!
food-bloggers-tour-tilburg.jpg

Liefs,
Jip

 

 

There are 7 comments for this article
 1. Anne 10 augustus 2017 11:49

  Leuk dat je mee was Jip! Leuke blog is het geworden!

 2. ariadne1996 11 augustus 2017 08:41

  Heel leuk. Ga ik zeker een keer gebruik van maken van deze hotspots

 3. Broodjeskantine 22 augustus 2017 12:53

  Foto’s zeggen meer dan 1000 woorden. Blijkt maar weer! Als broodjesleverancier vinden wij het altijd leuk om te lezen dat er ook anderen zijn die ‘goed brood’ kunnen waarderen in plaats van ‘dunne sneetjes brood’.

 4. Kiki 23 augustus 2017 10:50

  Handig, bedankt!
  En wat een superleuk broekpak heb je daar aan. ??

Geef een reactie