Latest posts

Hoe houd ik dat ‘gezond eten’ vol?

HOO STOP! Voordat ik begin met vertellen in deze blog wil ik even ingaan op de betekenis van ‘gezond eten‘. Ik ben van mening dat ‘gezond eten‘ voor iedereen kan verschillen. Zo hecht de ene persoon misschien wel veel waarde aan eten dat vegetarisch is, terwijl de andere persoon zich juist meer focust op koolhydraat arm voedsel. Mijn gedachte achter ‘gezond eten’ luidt als volgt:

De ‘gezonde’ basis…

Ik zorg zo veel mogelijk voor een ‘gezonde’ basis. Zo start ik vrijwel iedere dag met een voedzaam ontbijt bestaande uit fruit in combinatie met havermout of kwark. Daarnaast lunch ik vaak met volkoren brood en kies ik voor eiwitrijk beleg. Als avondeten probeer ik ook een goede balans te houden tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Tot slot ook heel belangrijk –> water drinken! En dan het liefst minstens 1,5 liter per dag.

Maar hoe houd ik dit nu vol? Dat zal ik je nu vertellen! 😉

1. Gezond eten kan ook lekker zijn!

Allereerst denk ik dat het belangrijk is om op zoek te gaan naar ‘gezond’ eten dat jij lekker vindt. Waarom? Ik zal als voorbeeldje de avocado nemen. Deze groene vrucht wordt door velen als erg ‘healthy’ gezien. Ik zou dit ingrediënt dus aan mijn ‘gezonde basis’ kunnen toevoegen. Er is alleen één belangrijk element dat mist: ik zelf word niet zo warm van een avocado. Dit gezonde product is het dus niet voor mij. Als je producten/recepten zoekt die JIJ lekker vindt dan hoeft gezond eten helemaal niet erg te zijn!

2. Wees niet te streng voor jezelf!

Zeker iedere dag laat ik mijn ‘gezonde basis’ eventjes los. Ik denk dat dit een belangrijke reden is waarom ik het ‘gezond’ eten vol kan blijven houden. Ik noem het niet voor niks een ‘basis’. Stel, ik zou mijzelf drie dagen lang chocolade verbieden (AHHH!), dan weet ik 1000% zeker dat ik aan niets anders meer kan denken… 😉 JUIST, je voelt ‘m waarschijnlijk weer aankomen: ‘Balance is the key!’

Zo vervang ik mijn volkorenboterhammen met kipfilet af en toe door witte boterhammen met Nutella. Maar in de ochtend eet ik dan wel braaf mijn kwarkontbijtje met fruit. In plaats van vervangen, voeg ik soms ook een eetmomentje aan mijn ‘gezonde basis’ toe. Denk aan een extra koekje bij de thee of een lekker toetje na het avondeten! Als ik eromheen maar weer ‘normaal’ doe.

‘Dan ben je naar mijn mening al KEIGOED bezig! ;)’

Al met al hoop ik duidelijk te maken dat je zeker iedere dag wel wat lekkers kunt eten, ook als je een ‘gezonde levensstijl’ wilt volgen. Als je de basis voor jouw gevoel maar ‘gezond’ houdt. Dan ben je naar mijn mening al KEIGOED bezig! 😉

Ben jij veel bezig met gezond eten? Hoe houd jij dit vol? Laat het me weten in een reactie! Vind ik leuk!

Liefs,
Jip

Advertenties

5 Comments on Hoe houd ik dat ‘gezond eten’ vol?

 1. Sheila van Wingerden // 12 augustus 2017 om 15:25 // Beantwoorden

  Ik probeer me bezig te houden met gezond eten! Ik eet eigenlijk standaard in de ochtend een bruine boterham met hagelslag (sorry! echt heeeeul slecht!) In de middag neem ik soms magere kwark met een scheutje siroop erbij. Of anders neem ik een bietenwrap met Philadelphia Kruiden, kipfilet, krulsla en augurk (aanrader!). Heb net een receptje opgeschreven en ga dit binnenkort even uitproberen! (Chocolade havermout). Groetjes!

  Liked by 1 persoon

 2. Wat is gezond? Ik eet graag groenten, fruit en andere gezonde dingen zoals havermout en volkoren graanproducten met matig vlees.
  Tegelijkertijd kan ik erg genieten van een bonbonnetje, hagelslag op mijn brood of een patatje.

  Gewoon zorgen dat er voldoende gezonde dingen in huis zijn die je lekker vind.
  Tijd inruimen om ervoor te zorgen dat er gezond eten op tafel komt en jezelf niet afstraffen als je eens een keer wat ongezonds eet, maar er gewoon ten volle van genieten.

  Oh ja: en niet teveel ongezonde dingen op voorraad hebben… dat helpt ook erg!

  Liked by 1 persoon

 3. ik heb eindelijk mijn gezonde basis gevonden. Ik ontzegde mezelf eerst zo veel, nu focus ik me juist op alle lekkere dingen die ik wel mag eten en die gezond en lekker zijn.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: