Sportdagboekje augustus 2017

Processed with VSCO with f2 presetEen week met gezellige feestjes en lunchafspraken maar gelukkig ook een week waarin ik tijd vrij kon maken om te sporten! Helaas ging dit niet iedere dag zoals ik het graag zou willen… Welke workouts ik afgelopen dagen gedaan heb en hoe mij dat afging, vertel ik in deze blog! 🙂

Maandag: ‘Ik kon alleen maar denken aan DE BANK…’

Een festivalweekend is zeker héél leuk en gezellig maar kost ook ontzettend veel energie (heb ik gemerkt). Toen ik maandagmiddag weer thuiskwam van het Solar festival was het enige waar ik aan kon denken dan ook >> DE BANK. Liggen op de bank, om precies te zijn. Sporten zat er op deze eerste dag van de week echt eventjes niet in. Weltrusten!

Dinsdag: een mislukte (kracht)training…

Na een goede nacht met veel slaap kon ik er weer tegen aan (althans dat dacht ik). Als ik een tijdje niet heb kunnen sporten dan heb ik altijd dubbel zo veel motivatie om weer te beginnen! Met deze motivatie stapte ik afgelopen dinsdag op mijn fietsje richting de sportschool. Maar helaas kon ik al snel omkeren. De energie was namelijk nog ver te zoeken. En ja ik kan ook ÉCHT GOED chagrijnig worden als een workout eventjes niet lukt. Maar morgen weer een nieuwe dag toch? (Dat probeer ik dan maar altijd tegen mezelf te zeggen… 😉 )Zijn er meer mensen die goed chagrijnig kunnen worden van een mislukte workout?

Woensdag: krachttraining borst + schouders

Hoe slecht het dinsdag ook ging, hoe goed de workout woensdag lukte! Ik had eindelijk weer energie en gelukkig nog steeds die fijne motivatie. Ik deed ongeveer zes verschillende oefeningen voor de borst en schouders.

Donderdag: krachttraining! of toch niet?!

Na de krachttraining van gisteren had ik de smaak weer te pakken! KNALLEN zal ik ook vandaag doen! Of toch niet? Ik had mezelf al in mijn sportkleding gehesen toen een vriendinnetje mij het volgende appje stuurde: ‘We gaan wijntjes drinken, ga je mee?’ Stiekem had ik wel heel erg veel zin om mijn lieve vriendinnetjes te zien. (Ik woon zelf in Nijmegen en heb veel vriendinnen in Eindhoven wonen, helaas moet ik dus soms een borrelafspraakje overslaan). Maar nu besloot ik mijn plan om te gooien, in plaats van naar de sportschool ging ik nu met de trein richting Brabant. Soms moet je even kiezen voor jezelf toch? Sporten kan later ook wel weer!

Vrijdag: Hardlopen duurloop 

HELP. Het was weer zover. Ik probeer samen met mijn hardloopvriendinnetje één keer in de week een duurloop te rennen waarbij we de afstand steeds een beetje opbouwen. Ik word zelf altijd een beetje zenuwachtig van de mindset: ‘Vandaag ga ik een duurloop rennen’. Ik ren liever met het idee ‘ik kijk wel hoever ik kom’. Maar met de halve marathon in zicht moeten we wel… Gelukkig ging het super goed en konden we 15 kilometers rennen!

Processed with VSCO with f2 preset

Zaterdag: krachttraining rug + buik.

Deze dag besloot ik om de krachttraining van donderdag in te halen. Zowel rug- als buikoefeningen kwamen aan de orde. Ik trainde expres in de ochtend zodat ik helemaal klaar was voor de dag die ging komen!

Zondag: krachttraining benen.

Toen was het alweer de laatste dag van deze week. Ik sloot de week goed af met een training voor de benen. Ik deze blog die ik eerder schreef kun je precies lezen welke oefeningen ik doe op zo’n legday! 😉

Al met al ben ik tevreden over deze sportweek. Ik heb 1 lange duurloop kunnen rennen, drie keer krachttraining kunnen doen én mijn lichaam rust kunnen geven die het blijkbaar nodig had. Volgende week wil ik er ook weer tegenaan gaan! Knal je met mij mee?

Liefs,
Jip

 

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie