Latest posts

Het recept van mijn all-time favo chocoladehavermoutje!

chocoladehavermoutjeGuilty! Ja, ik ben zo’n havermouttrutje! En ik geef er helemaal niks om want ik vind het heerlijk om met zo’n bakkie mijn dag te starten. De laatste tijd krijg ik weer vaker de vraag hoe ik mijn all-time favourite chocolade-havermoutje maak. Dus bij deze het recept! 🙂

Benodigdheden

– 200 ml (magere) melk
– 50 gram havermout
schepje Smart Protein in de smaak ‘Chocolate’ van de Body en Fit shop.
– één banaan
– wat rozijntjes
– pure chocoladehagelslag en/of wat nootjes

Hoe maak je het?

Je zet een klein pannetje op het vuur en doet daar de volgende ingrediënten bij in: melk, havermout, Smart Protein en wat rozijntjes. Je blijft dit door elkaar roeren totdat de textuur wat dikker wordt. Ondertussen snijd ik de banaan in stukjes, ook deze voeg ik toe. Blijf goed roeren totdat je tevreden bent met de textuur van het havermoutje (ik ben meer fan van een dikke textuur maar smaken verschillen natuurlijk). Vind je het havermoutje zo goed? Zet het vuurtje uit en doe het havermoutje in een kommetje. Voeg als je wilt nog wat toppings naar keuze toe (denk aan chocoladehagelslag want: nog meer chocolade! Wat nootjes of een lepel pindakaas). ENN KLAAAR!

Voedingswaarden (zonder toppings)

Kcal = 504
Koolhydraten = 82 gram
Eiwitten = 35 gram
Vetten = 5 gram

Eet smakelijk!

Liefs,
Jip

Advertenties

1 Comment on Het recept van mijn all-time favo chocoladehavermoutje!

  1. Ziet er lekker uit! Ik maak het vaak met chocolade zoetstof van B&F en rozijntjes (ipv banaan), ook lekker haha. Thanks voor jouw recept!

    Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

  1. Friday favourites #55 – Jipsanders.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: