Friday favourites #54

gemenos1BONJOUR! Ik was er even een weekje tussenuit. Naar Zuid Frankrijk om precies te zijn. Het waren geweldige dagen met (natuurlijk!) croissants, aïoli, bouillabaise, crêpes Nutella, stokbroden en kaas, kaas en kaas…  🙂 We bezochten verschillende strandjes op het mooie eiland Porquerolles, genoten van het uitzicht vanaf de Notre-Dam-de-la-Gare in Marseille, keken naar een voetbalwedstrijd én speelden jeu de boules! Kijk je mee?

Favo strandjes: Ile de Porquerolles!
gemenos9
gemenos4gemenos5gemenos21De eerste dag stapten we op een bootje richting Porquerolles. Dit eiland is 7,5 kilometer lang, 3 kilometer breed en ligt ten zuiden van Frankrijk. Als échte toeristen (inclusief plattegrond, fototoestel en uitgebreide zonnebrandvoorraad) liepen we door de mooie straatjes. Wat ik het allermooiste vond? De kleine zandstrandjes met het heldere water en de groene bomen op de achtergrond. WAUW! Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet eerder van dit eiland gehoord had maar ik ben fan! Ga je naar Zuid-Frankrijk? Dan is het zeker de moeite waard om een dagje Porquerolles te bezoeken!

Favo overwinning: Jeu de boules!
gemenos2.JPG‘S avonds speelden we een potje jeu de boules wat voor mijn team goed uitpakte! Of het aan mijn (verborgen) talent lag daar ben ik nog niet helemaal over uit maar de winst was voor ons!

Favo haventje: Cassis!
gemenos13gemenos14
Op woensdag bezochten we Cassis. Een stadje met een mooie haven en nog mooiere gekleurde huisjes!

Favo niksdoendagje: chillen aan het privézwembadje (van de buren)!
img_8987
Als je hoort dat de buren op vakantie zijn en ze een zwembadje hebben… JUIST, BOMMETJE!

Favo verlies: eindsprintje na een 7,5 km run!
gemenos10.JPG
Omdat er rond een uurtje of 10:00 nog een prima hardlooptemperatuurtje was, besloten ik en mijn vriend onze stappers aan te trekken! 7,5 Kilometers rennen met deze omgeving is zo voorbij kan ik je vertellen! En ik zal eerlijk zijn: HIJ won de eindsprint… #volgendekeerbeter!

Favo franse snack: een croissantje natuurlijk!
gemenos15.JPGOmdat je Frankrijk niet kunt verlaten zonder croissants te hebben gegeten! YUM.

Favo uitzicht: Notre-Dame-de-la-Garde in Marseille!
gemenos16.JPGZweten, zweten en nog meer zweten… Maar dan ben je eindelijk boven op de berg en heb je ook wat! De Notre-Dame-de-la-Gare zelf was mooi, maar toen ik het uitzicht zag was ik sprakeloos.

Favo food: Aïoli, bouillabaise en stokbroodjes met kaas, kaas en… kaas!
gemenos12.JPG
Eerst een apéritif avec Sangria, dan door naar het hoofdgerecht, erna nog even borrelen met verschillende kaasjes en om het af te leren nog een dessert. Een ding heb ik hier geleerd en dat is dat Fransen goed kunnen eten. Gelukkig had ik daar geen moeite mee! 😉

Favo night: Marseille – Domzale!
gemenos17.JPG
“Allez l’OM!!!  Werd er iedere minuut van de wedstrijd van de tribunes afgeschreeuwd. Iedere keer weer word ik warm van de sfeer in een voetbalstadion! En de sfeer zat er goed in, want Marseille won ook nog met 3-0!

Favo slaapplekje: het tuinhuisje!
gemenos19
KIJK DAN HOE LEUK!

Favo vervoersmiddel: ons Fiatje!
gemenos18MERCI autootje, zonder jou waren we nooit op al die leuke plekken gekomen!

Maar nog meer MERCI lieve Lies en Gérard! MERCI BEAUCOUP pour le gastvrijheid en het lekkere eten. Hopelijk tot snel!

Liefs,
Jip

 

be the first to comment on this article

Geef een reactie